Ausztria

2023.07.21. 12:43

400 eurós tévedés - Több ezer bécsinek küldtek téves felszólítólevelet - fotó

A bécsi önkormányzat számos fővárosi lakost szólított fel az elmúlt hetekben az energiabónusz visszafizetésére. Peter Hacker (SPÖ) szociális városi tanácsnok irodája szerint ez egy informatikai hiba miatt történhetett meg.

Kisalföld.hu

Az egyik tévesen postázott levél. Fotó: Volksgruppen.orf.at

„Ezért a 400 euró összegű támogatást a jelen levél kézbesítésétől számított négy héten belül vissza kell fizetnie.“ – szerepel a felszólítólevélben. A szöveg szerint többektől pedig azért követeltek vissza 200 eurót, mert nem nyújtottak be jövedelemigazolást július 24-ig.

Ilyen felszólításokat mintegy 3800 embernek küldtek ki a napoban. A feladó a bécsi önkormányzat. A levél feladója valódi, de a tartalma hamis. Az önkormányzat részéről közölték, hogy az informatikai osztály „hibázott“ - adta hírül a Volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala.

Az egyik tévesen postázott levél. Fotó: Volksgruppen.orf.at

A téves tartalmú levelek a rossz dátumozásról ismerhetőek fel. Ha például azt írják, hogy 2023. július 24-ig kellett volna benyújtani a hiányzó dokumentumokat, de ezt nem tette meg, és ezért visszakérik az összeget.

Az önkormányzat szerint a város ügyfeleinek küldött levelek négy különböző szövegmodulból állnak. A hiba azért történhetett meg, mert a szöveges modulokat 3800 esetben helytelenül kapcsolták össze a megfelelő adatokkal.

Aki hibás levelet kapott, annak nem kell befizetnie a kért összeget. A város arra is rámutatott, hogy a leveleknek semmi közük nem volt a 23-as lakásbónuszra vonatkozó levelekhez. Ezeket mind helyesen küldték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában