Egyedül neveli a lányát, nyáron daganattal diagnosztizálták a Mosonmagyaróváron élő asszonyt

Szeretne újra talpra állni.

Mészely Réka

Forrás: M. R.

Méhnyakrák miatt sugárkezelést kap Nagy Andrea. A gyarmati édesanya hatodikos lányával a mosonmagyar­óvári Családok Átmeneti Otthonában él. A Jóakarat Hídja is melléállt, hogy mielőbb újra önálló életet élhessen.

– Remélem, hogy minél hamarabb felépülök és dolgozhatok. Nehezen szoktam hozzá, hogy munka nélkül kell élnem. Ez a helyzet felőrli az embert, ahogy a jövőtől való félelem is – mondta a Kisalföldnek Nagy Andrea, akit Mészáros Dávid családgondozó javasolt a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítványának támogatására.

A Krízisambulanciához fordult

Az édesanya augusztus elején költözött lányával, a hatodikos Leonórával a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonába. Hogy miért, ezt is megtudjuk az 52 éves, sovány asszonytól.

– Édesanyámmal és a lányommal öt évvel ezelőttig a szülői házban éltünk Gyarmaton. Anyukámat a második stroke-ja után veszítettem el, 2016 végén. Az ingatlanon a nővéremmel osztozunk, akivel elmérgesedett a viszonyunk, ezért idén márciusban, elsősorban a lányom miatt úgy döntöttem, hogy a békesség kedvéért inkább elköltözöm. Először a krízisambulanciával vettem fel a kapcsolatot. Így kerültünk Gyarmatról a Családok Átmeneti Otthonába – magyarázta Andrea.

Sugárkezelések sora

Idén júliusban kezdődtek a panaszai, kiterjedt tumoros méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. A sugárkezelés augusztus végén kezdődött el.

Andrea korábban elsősorban szociális gondozóként kereste a kenyerét, emellett igyekezett alkalmi munkát vállalni. Mint mondja, több szakmát is kitanult, hogy több lábon álljon, egykori élettársától ugyanis csupán minimális anyagi segítségre számíthat közös lányuk ellátásában. Júniustól 65 napig álláskeresési járadékot kapott, de ez mostanra megszűnt. Így csupán a lánya utáni 13.700 forint családi pótlékra számíthat.

Pozitív hozzáállással

– A betegségem miatt most megerőltető munkát nem tudok végezni, de bízom benne, hogy a Baptista Szeretetszolgálatnál felvesznek adminisztratív munkára. Szeretném, ha sikerülne elintézni a megváltozott munkaképességűeknek járó ellátást, viszont ez még több hónap is lehet. Célom, hogy mielőbb a magam ura lehessek, hogy azt az életet folytathassam, amit abbahagytunk. A külföldi munkalehetőséget sem zárom ki. Szépen javulok a vizsgálatok szerint. Hiszem, hogy a hit, a pozitív hozzáállás nagyon fontos – fogalmazott Andrea, akinek több százezer forintos diákhitelét is törlesztenie kell.

Ebben a nehéz időszakban a Kisalföld alapítványa áll Andrea és Leonóra mellé, és 200 ezer forinttal támogatjuk őket olvasóink jóvoltából. Az anyuka hálásan és köszönettel vette át a segítséget, amely támasz abban, hogy mielőbb a saját útját járhassa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában