Nehéz helyzetben lévő pannonhalmi nagymama családján segítettünk

Pardavi Gabriella szegényes körülmények között neveli két gyermekét és most már újszülött unokáját is Pannonhalmán. Olvasóink támogatásának köszönhetően lapunk alapítványa, a Jóakarat hídja 200 ezer forinttal segítette a családot.

Szeghalmi Balázs

Pardavi Gabriella a támogatásból a babaszobába vesz bútort. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

A jobb élet reményében

„Eddig is szinte hónapról hónapra éltünk, mire év elején megszületett az unokám a 19 éves lányomtól. Ez a nem tervezett baba még nehezebbé teszi a gazdálkodást a családi költségvetésből, de természetesen lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindent megadni a jobb élet reményében az újszülöttnek” – kezdte a pannonhalmi nagymama, aki a helyi önkormányzatnál hatórás munkaidőben dolgozik. Főként takarítás és postai ügyintézés a feladata a hivatalban.

Megmozdult a Győr közeli kisváros

„Amikor megszületett az unokám, jóleső érzés volt, hogy a fél település megmozdult és a segítségünkre sietett az összefogással. Kaptunk kis kádat, babakocsit, több csomag pelenkát, törlőkendőt. Talán ez is mutatja, hogy sokan elismerik azt, hogy próbálunk egyről a kettőre jutni az életben, más kérdés, hogy a nehézségeinket nem mindig vagyunk képesek önállóan megoldani” – mondta a családfenntartó nagymama, akinek a saját kisfia még óvodába jár.

Pardavi Gabriella a támogatásból a babaszobába vesz bútort. Fotó: Csapó Balázs
Fotó: Csapó Balázs

A babaszobát szépítik

Pardavi Gabriella bízik abban, hogy hamarosan teljes munkaidőben, vagyis nyolc órában dolgozhat, s így több bevételből tarthatja el a két gyermekét és az unokáját.

„A pici babának a fűtést infrapanel segítségével oldottuk meg télen, ami a villanyórát rendesen megpörgette. Szerencsére ezekben a meleg tavaszi napokban már jóval kevesebbet kell fűteni, így tudtunk spórolni a tüzelővel. A Kisalföld olvasói­nak támogatásából elsősorban bútorokat szerzünk be, ezekre kivétel nélkül a babaszobában lesz szükség. Szeretnénk ugyanis minél rendezettebb körülményeket biztosítani a picinek” – zárta szavait a pannonhalmi nagymama.

Segítene a családnak?

Aki további összeggel támogatná a pannonhalmi családot, a következő számlaszámon teheti meg: 11600006-00000000-99125068.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában