NAV-ellenőrzés

2024.03.19. 09:08

Közel kétezer doboz cigit rejtett el a bolgár sofőr, Hegyeshalomnál kapcsolták le

Egy bolgár autós járművének minden gyári üregét cigarettával tömte tele. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hegyeshalomnál már nem engedték tovább a csempészcigarettát fuvarozó sofőrt.

Kisalföld.hu

1970 csempészcigarettát rejtett a német rendszámú autó. Fotó: NAV

Közel kétezer doboz bolgár zárjegyes cigarettával indult útnak Németországba az a 32 éves férfi, akinek autója fennakadt a pénzügyőri mustrán. 

1970 csempészcigarettát rejtett a német rendszámú autó. Fotó: NAV
A jármű minden gyári üregét cigarettával tömték tele. Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a járőrök Hegyeshalomnál figyeltek fel a német rendszámú személyautóra. Mint írják, a kombi már a rutinszerű kopogtatásos módszernél megbukott az ellenőrzésen. A jármű oldalsó ajtajai, az ülések háttámlái, a sárvédők üregei, a tetőkárpit és még a hangfal is dohánytermékkel volt kitömve. A fiatal sofőr azt mondta, hogy a füstrudak nem hozzá tartoznak, de tudta, hogy az autóban vannak.

Az egyenruhások összesen 1 970 doboz cigarettát találtak a jármű rekeszeiben. 

A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták a pénzügyőrök. Fotó: NAV
A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták a pénzügyőrök. Fotó: NAV

A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt kell felelnie, valamint több milliós bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában