Kék hírek

2024.02.25. 07:50

Miután a börtönből szabadult, indiai hasis kendert kezdett termeszteni egy tárkányi férfi a fészerben

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása miatt emelt vádat még korábban a Komáromi Járási Ügyészség.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Annak a tárkányi férfinak a letartóztatás meghosszabbította a bíróság, aki fészerben termesztett kendert. A Komáromi Járásbíróság tavaly február 23-án meghallgatta elkövetőt és idén április végéig kitolta a letartóztatást. Az indítvány szerint a férfi 2022. augusztustól a lakóhelyének hátsó udvarán lévő fészerben magvakat ültetett el. Indiai hasis kendert termesztett, rendszeresen öntözte, a virágból nyert hajtásokat klónozta. A lemetszett hajtásokat egyesével elültette és gyökereztette. A magvakból 16 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság tavaly február 23. napján lefoglalt. A nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalt.

A büntetett előéletű elkövetőt legutóbb 2019-ben már elítélte a bíróság halált okozó testi sértés miatt, amiért 4 év börtönbüntetést kapott.  Kedvezménnyel szabadult tavaly június 29-én. Ezek mellett a férfival szemben kábítószer birtoklás vétsége miatt már van folyamatban bírósági eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában