Gyógyszerhamisítás

2024.01.05. 07:00

Illegális potencianövelőt rendelt Indiából egy tatabányai férfi

Gyógyszerhamisítás bűntette miatt indult ügy a Tatabányai Járásbíróságon, ahol a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján hoztak ítéletet. A férfival szemben 180.000 forintos pénzbüntetést szabott ki, a lefoglalt gyógyszert elkobozták. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a tatabányai férfi 2022. januárban egy indiai cég internetes oldalán potenciazavarok kezelésére alkalmazható gyógyszereket vásárolt.

Az 50 levél a személyes szükségleteket meghaladó és indokolatlan mennyiségű. Az ötszáz darab tablettát 27.084 forint áron vette, az ellenértéket 2022. január 11-én a bankszámlaszámlájáról átutalta a cég bankszámlájára. Ezt követően Indiában egy ismeretlen személy postai küldeményként feladta a férfi tatabányai címére a levélküldeményt.

A Nemzeti- Adó és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága lefoglalta és zár alá vonta 2022. január 17-én Budapesten a vádlott nevére érkezett, még nem kézbesített küldeményt. Később azt a Tatabányai Járási Ügyészség lefoglalta. A csomagküldeményben lévő tabletták tadalafil hatóanyagot tartalmaznak, amely Magyarországon forgalomba helyezési engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszernek minősül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában