Hosszú bűnlajstrom

2024.01.18. 12:16

Győrben emeltek vádat az ámokfutóval szemben - Kocsikat tört, zúzott, táblákat döntött és két rendőrt is el akart ütni - Videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki személygépkocsival, majd egy tehergépkocsival ámokfutóként közlekedett, ezzel pedig többek életét veszélyeztette. A bűncselekmény közben több autót is megrongált Tapolcán és környékén.

Simon Roberta

A nyomozás adatai szerint az 52 éves férfi már április 2-án este autójával olyan sebességgel közlekedett Tapolcán, hogy egy trafóháznak és elosztószekrénynek ütközött, melynek következtében az utca közvilágítása egy időre megszűnt. Az igazi ámokfutás azonban április 5-én reggel kezdődött - olvasható az ügyészség korábban kiadott közleményében.

A vádirat szerint 2021 áprilisban az ötvenes éveiben járó férfi a Káli-medencében személygépkocsival közlekedett, amikor egy őt előző autóra ráhúzva a kormányt, szándékosan nekiütközött. A leszorított gépkocsi a vízelvezető árokba hajtott, majd felborult. A férfi vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették.

Elvették a jogsiját, átült egy másik járműbe

Az ámokfutó még ugyanezen a napon egy kisteherautóval újra útnak indult és Tapolcán áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, mert ki akarta kerülni az előtte feltorlódott sort. A veszélyes manőver közben a szembejövő személygépkocsinak többször nekiütközött, de ezzel mit sem törődve tovább hajtott. A gyalogátkelőhelyhez érve az előtt álló járműnek is nekiment, de szintén megállás nélkül továbbhajtott.

A sofőr ezután a záróvonalat átlépve kezdett előzésbe, miközben az előtte közlekedő autónak meghúzta az oldalát. A vétlen autós megpróbálta megállítani az ámokfutót, de ez nem sikerült. Az őrült férfi újból ráhúzta a kormányt és nekihajtott. A vádlott ezután visszafordult, majd a forgalmi sávját elhagyva a város szélén több közlekedési táblát is kidöntött. Ezek közül az egyik a szembejövő járműnek csapódott.

A helyszínelőkre támadt

A férfi visszaért egyik korábbi balesetének helyszíneléséhez, ahol az álló kocsisort akarta kikerülni. A rendőrök meg akarták állítani, de az autós nagyobb sebességre kapcsolt és a helyszínelők felé hajtott, hogy elüsse őket. A balesetet a két rendőr úgy tudta elkerülni, hogy elfutott a gépkocsi elől. Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy szembejövő jármű állította meg, mert frontálisan nekiütközött

Személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, a vétlen autókban több mint tíz millió forintos kár keletkezett.

A regionális nyomozó ügyészség több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, közúti veszélyeztetés, rongálás bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat.  Indítványozták hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre és végleges hatállyal tiltsák el a járművezetéstől és kobozzák el a tehergépkocsit. Mivel a férfi büntetett előéletű, korábban egy év felfüggesztettet kapott lopás miatt, kérték, hogy azt is ülje le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában