1500 dobozzal buktak le

2023.11.27. 11:36

Szigetelőszalagos trükk is kevés volt - Lebuktak a cigicsempészek az M1-es autópályán - fotó

Csomagok alá rejtett és ragasztószalaggal körbetekert dobozokkal sem tudták megtéveszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit. Több mint 1500 doboz csempészcigaretta útját szakították meg az egyenruhások az M1-es autópályán.

Kisalföld.hu

Fotó: NAV

A rakterét, az utasterét, de még az utánfutóját is plafonig pakolták annak a kisbusznak, amit a pénzügyőrök a Lajta pihenőhelyre kísértek ellenőrzésre. Inkább egy kínai konténerhez hasonlított a kilencszemélyes kisbusz csomagtere és vontatmánya, amikor a pénzügyőrök átvizsgálták a rakteret.

A csomagok alatt vastag szigetelőszalagokkal áttekert, úgynevezett mesterkartonokba rejtették el az adózatlan cigarettát. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőr nem tudott az illegális rakományról. A fuvarozó vállalkozó, aki egyben az utasa is volt, viszont cseppet sem lepődött meg az előkerült dohányáru láttán. Plusz kereset reményében Hollandiában akarta eladni a bolgár dohányárut - közölte Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

Fotó: NAV

Az egyenruhások az 1580 doboz, több mint 3,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták. A 39 éves férfinak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény alapos gyanúja miatt is felelnie kell, és csaknem ötmillió forint bírságra is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában