Több millió a semmire

2023.10.16. 07:45

4,5 millió forintot csalt ki egy autóra a férfi, ami nem is létezett - Győri bíróságra került az ügy

A Győri Járási Ügyészség minősített csalás miatt emelt vádat egy 28 éves férfival szemben.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a sértett 2019-ben jelentős összegeket biztosított az elkövető családjának, illetve külföldi kórházi ügyintézéssel kapcsolatban is segített nekik. A 28 éves fiatalember ezután azzal kereste meg a férfi ismerősét, hogy rendezni szeretné családja tartozását. Felajánlotta a sértettnek, hogy a tulajdonában lévő nagy értékű gépkocsi eladásával fog törleszteni, ha segít neki az autót a zálogból kiváltani.

A másik férfi belement az üzletbe és 1.100.000 forintot adott az elkövetőnek, majd még plusz 4.500 eurót a kocsi megjavíttatására. Ezt követően még 600.000 forintot is kifizetett egy autópálya bírságra, majd 170.000 forintot defekt miatti javításra. Ha ez nem lenne elég még 1.050 eurót azért, hogy a jármű „számla ellenében legyen értékesíthető”, végül pedig 716.000 forint készpénzt adott át a vádolt férfinek, hogy a járművet birtokló „törlési igazolást” állítson ki az autóra.

A csalás sorozat tárgyát képező jármű valójában nem is létezett. A vádlott összesen 4.589.882 forint kárt okozott a sértettnek, mely nem térült meg. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában