Dohánybusz

2023.07.15. 08:23

Egy busz 84 kilónyi illegális dohányt vitt az M85-ösön, a NAV-osok Kónynál közbeléptek

Jelentős pluszterhet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy moldáv buszon. Vízipipadohány formájában vitte a 84 kilónyi illegális csomagot az egyik sofőr - írta közleményében a NAV.

Kisalföld.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök az M85-ös autóút Győr-Moson-Soproni szakaszán ellenőriztek egy több mint harminc utassal és két sofőrrel közlekedő moldáv buszt, valamint annak utánfutóját. A Kónynál tartott vizsgálatkor gyorsan kiderült, hogy a váltósofőr táskáiban nem ruhák vannak, a busz hűtője pedig nem az utasoknak szánt frissítőt hűti. A pihenőidejét töltő buszvezető elmondta, hogy a vízipipadohányt ő vette Romániában, majd elrejtette a buszban, és ha nem bukik le, akkor portékáját egészen Olaszországig tudja eljuttatni.

Az egyenruhások a közel öt és félmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták, a váltósofőrrel szemben jövedéki törvénysértés, és költségvetési csalás bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában