Kék hírek

2023.05.24. 11:49

Több mint félmillió forintot tett zsebre a biztonsági őr Győrben - akár öt év börtönt is kaphat

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy biztonsági őrrel szemben, aki a nála leadott táskából kilopta a pénztárcát.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Pixabay

A sértett hölgy vásárolt egy győri áruházban 2022 decemberében, a vásárlást követően a táskáját a bevásárlókocsiban felejtette. Az őt követő vásárló a táskát megtalálta, és azt a biztonsági őrnél leadta - írta sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A 36 éves biztonsági őr a táskát átvette, és maga mellé rakta. Majd a táskát átkutatta, és abból a sértett pénztárcáját kivette. A tárcából kivette a sértett bankkártyáját és a pénztárcában tartott több mint fél millió forintot, és azt a pihenőben lévő hűtőszekrény alá rejtette.

Időközben a sértett észrevette a táskája eltűnését, visszatért a boltba, ahol a területi vezető segítségével az őrszobában megtalálták a pénzt és a bankkártyát is, így azokat a sértett a táskával együtt visszakapta.

Az ügyészség a vádlottal szemben minősített lopás miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában