Közel 40 évig voltak házasok

2023.02.24. 11:56

Másodfokon Győrben döntenek - Az idős asszony felmosónyéllel verte halálra férjét

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a feleség megölte magatehetetlen férjét. A 81 éves férfi és a 74 éves nő 1983 óta házasságban éltek.

kisalfold.hu

A férj 2021 májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, kommunikálni sem lehetett vele. A betegeskedő felesége ápolta, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára. Lakókörnyezetük elhanyagolttá vált, a férfi ápolatlan volt.

Az ittas asszony 2021. júliusában egyik éjszaka egy felmosónyéllel és egy bottal bántalmazni kezdte magatehetetlen férjét. A nő legalább fél órán keresztül, 32 alkalommal ütötte a sértett fejét, felsőtestét, aki emiatt a helyszínen meghalt. Halálának oka bevérzések miatti traumás és vérzéses sokk volt. A Szombathelyi Törvényszék a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyház-büntetésre ítélte, feltételes szabadságra nem bocsátható.

A győri főügyészség szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, enyhítése nem indokolt - közölte portálunkkal a Győri Fellebbviteli Főügyészség. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában