kisalfold.hu videó

2024.05.12. 14:15

Valéta ünnepséggel búcsúztak a Soproni Egyetem végzős hallgatói - fotók

A Soproni Egyetem végzős hallgatóitól búcsúzott a város szombaton a valéta ünnepségen, ahol a látványos menetet követően Farkas Ciprián polgármester látta el útravalóval az egyetemistákat.

Kisalföld.hu

A búcsúztató ünnepség az egyetem campusán kezdődött, ahol a himnuszok elhangzását követően az  V. éves erdész valétaelnök mondta el búcsúbeszédét. Az egyetemi zászló átadását követően a IV. éves erdész valétaelnök búcsúzott a végzősöktől. Majd a karok dékánjai szóltak a végzősökhoz. A Soproni Egyetem rektora, prof. dr. Fábián Attila a díszbeszédében kiemelte, az élet örök tanulás és megújulás.

Az egyetemnek is szüksége van a többlettudásra és szükségünk van az Önök erős vállaira, hiszen ezek az eljövendő generációk képzésének és jövőjének szilárd támaszai

- mondta el prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, aki  beszédében szólt a szép számban megjelent családtagokhoz is. 

Az ünnepséget követően a valétáló hallgatók menete az elsötétített Alma Materüknek otthont adó városon haladt keresztül a Fő térig, ahol Farkas Ciprián polgármester búcsúszavai és a valétaelnökök köszönő szavai utána a Hűségkapun át léptek ki a nagybetűs életbe.

- Dr. Sopronyi-Thurner Mihály néhai városvezető elévülhetetlen érdemet szerzett a Selmecbányai Akadémia letelepítésében és befogadásában. Sopron polgármestere a hallgatókhoz szólva hozzátette: amikor átlépnek az ősi várostorony alatt, azt kívánom, hogy tartalmas, gazdag, és boldog életük első lépéseit tegyétek meg. Ne feledjék, hogy Sopron, a Civitas Fidelissima kapuja mindig nyitva áll önök előtt. - köszöntötte a végzős hallgatókat Farkas Ciprián a Városháza előtt.

A valétaelnökök beszédét követően a hallgatók megkoszorúzták dr. Sopronyi-Thurner Mihály szobrát, majd az estét a hagyományos valétabál zárta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában