kisalfold.hu videó

2024.04.23. 15:46

Bringás Diákkupa - Győr-Moson-Soproni gyerekek versenyeztek a rendőrségen - Fotók, videó

Megrendezték kedden az idei középiskolásoknak szóló Közlekedésbiztonsági Kupa vármegyei fordulóját Győrben, a rendőrség Szövetség utcai telephelyén. Illetve a már hagyománnyá vált általános iskolások Ki a mester két keréken? című versenyét is.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A városi fordulókat követően a megyeire már csak a legjobb tanulók juthattak be. A fiú és lány csapatok Győrből és környékéről, Kapuvárról, Farádról, Mosonmagyaróvárról és környékéről érkeztek. Minden bejutó városból 12-12 gyermek vehetett részt a fordulón, melyből csak a dobogósok jutnak be az országos megmérettetésre.

DSC_1267
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett  közlekedésbiztonsági kupa ügyességi kerékpáros megyei szintű versenye Fotó: Csapó Balázs Kisalföld


Míg a kissebbeknek biciklivel kellett teljesíteniük az akadálypályán, addig a nagyobbaknak kerékpáros, segédmotoros kerékpáros és gépkocsis tudásukat is meg kellett mutatni.
-A Ki a mester két keréken? című programunkat a Magyar Autóklubbal közösen szervezzük. Tavaly az országos döntőben a fiú csapattal sikerült elhoznunk az első helyezést, a ménfőcsanaki általános iskolával. Ezt követően európai döntőn is részt vehettünk ahol 20 ország közül a tizenkettedik helyet sikerült bezsebelni - monda el Rosta Roland, rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Baleset-megelőző bizottság titkára.

DSC_1257
Elméleti teszt után gyakorlatban is teljesítettek a fiú és lány csapatok.
Fotó: Csapó Balázs


-A versenyek célja, hogy a gyerekeket a helyes közlekedésre neveljük. Nem csak gyakorlatban de elméletben is megmérettetjük őket. Egy nehezebb KRESZ-lapot kellett kitölteniük, majd kreatív ügyességi próbatétel várt rájuk - tette hozzá.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában