Verseny

2024.04.23. 16:57

A folyón át repültek a nyílvesszők - Íjászkupa Kapuváron

A hétvégén rendezték meg Kapuváron a Kis-Rába-íjászkupát, a Hanyi íjászegyesület hagyományos versenyét. A résztvevők a folyón keresztül lőttek íjaikkal.

Cs. Kovács Attila

A kapuvári íjászok meghívását 46 sporttársuk fogadta el. Fotó: N. T. F.

Az íjászhagyományok megtartásáért és a hagyományok átadásáért dolgozik a kapuvári Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesület. Számos rendezvényre kapnak meghívást, és ők maguk is rendeznek versenyeket. A hétvégén tartották meg például a hagyományos Kis-Rába Kupát, melyre negyvenhat sporttársuk nevezett be. Az esemény különlegessége, hogy a folyón, a Kis-Rábán át lőnek az íjászok. Egyedülálló ez a megoldás, az országban nincs még egy ilyen verseny. Ez volt a kilencedik. 

– A versenyen több kategóriában díjazzuk az íjászokat, külön például a gyerekeket, az ifjakat és a felnőtteket. Tizennyolc célt állítunk fel, a lőállások a Kis-Rába egyik oldalán vannak, a célok pedig a másik parton. A kezdetekkor alapított vándordíjat Elekes Tamás nyerte, aki már másodszor hódította el a serleget – mondta Szabó István, a kapuvári egyesület vezetője. 

A Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesület 2015-ben alakult meg, jelenleg harminc tagja van. A szervezet központja a kerékpároscentrum melletti íjászparkban van. Ott tartják az edzéseiket is. Szívesen fogadnak el meghívásokat falunapokra, családi napokra, táborokba, hogy az íjászatot népszerűsítsék, a hagyományokat továbbadják és bemutassák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában