kisalfold.hu videó

2024.02.02. 17:43

Több, mint 1 népmese - Premierre készül a győri Vaskakas Bábszínház - fotók, videó

A Több, mint 1 népmese premierére készül a Vaskakas Bábszínház, melynek fotós főpróbáján jártunk pénteken. Egyúttal bemutatják A szomorú királykisasszony és A tojásból teremtett leányt, azaz két népmesét egymás után.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Az első népmese egy király egyetlen lányának történetét dolgozza fel. A főszereplő vészesen szomorú, egy röpke mosolyt sem látott soha senki átsuhanni az arcán, mióta világ a világ. Ezért sürgős segítségre van szükség, így mindenféle viccmesterek, bátor kecskepásztorok, kelekótya hősök és csibész sarlatánok is eljönnek hozzá. Az ígéret az, hogy ha bárki meg tudja nevettetni, a kezét is megkapja, és vele együtt a fél birodalmat. A próbálkozók azonban mind kudarcot vallanak, de egy napon megjelenik egy titokzatos pásztor, akinek aranyszőrű bárány van. A szereplők Darvas Emőke, Sebestény Bernát, Ragán Edit, Szukenyik Tamás és Vitányi-Juhász István. A zenét Frank Tamás szerezte, a látványtervező és Lengyel Viola, Maróthy Anna Zorka voltak. Maróthy Anna Zorka rendezte az előadást, akinek mentora ezúttal Pass Andrea volt.

A Több mint népmese folytatásában A tojásból teremtett leány története bontakozik ki. A guruló tojást egyszer csak megfogja egy kéz és az arany kúthoz viszi.  Ez az előadás a lélek „ragyogásának” különleges erejét mutatja. A meséből nem hiányozhat a királyfi és új kedvese, akiknek meg kell küzdeniük a boszorkányok ármányságával, hazugságaival és gonosz tetteivel, hogy végül elnyerjék az örök boldogságot. A tiszta szeretet ereje, az őszinteség végül képes legyőzni minden ártó szándékot. A főszereplőket Bánky Sára és Bársonyosi Dávid alakítja. A látványtervező Csiszér Csilla Viola, dramaturg Fodor Orsolya, míg a zenét Szebényi Dániel szerezte. A színpadi átiratot Ecsedi Csenge Berta készítette, ahogyan a darabot is ő maga rendezte. Mentor Turbuly Lilla volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában