kisalfold.hu videó

2024.02.27. 21:13

Abigél premier Győrben - Balettelőadás a kalandos lányregényből - videó, galéria

Erős klasszikusbalett alapokon, kortárs-modern mozgásvilággal és zenei aláfestéssel - így elevenedik meg Szabó Magda ikonikus ifjúsági regénye, az Abigél a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében, a Győri Balett tolmácsolásában.

Simon Roberta

Izgalmas premierre készül a társulat, melynek kedden a fotós főpróbáján jártunk. A belső monológokra építő, drámai fordulatokban gazdag történetre Szőllősi Krisztina koreográfus készített táncelőadást, aki az együttes új próbavezető asszisztense is. Ezzel a darabbal mutatkozik be szerdán a győri közönség előtt. A tánc nyelvén megelevenedő kalandos lányregény nagy érdeklődést váltott ki, ugyanis az első 10 előadásra elfogytak a jegyek. A főszereplő Ginát, Marjai Lili Anna formálja meg. 

A Győri Balett újabb bemutatója - Az Abigél című regényt kortárs-modern koreográfiával és zenével egy új dimenzióba helyezték. Fotó: Csapó Balázs

Az Abigél a második világháború eseményének és az egyén életére gyakorolt hatásának fúziója, mely megjelenése óta töretlen sikernek örvend. Az előadás a főszereplőről, Gináról, az elkényeztetett pesti lányról szól, akit apja internátusba zárt, elszakítva ezzel a külvilágtól.

A Győri Balett főpróbájára ellátogatott az Audi Hungaria leköszönő és új igazgatósági elnöke is, Alfons Dintner és Michael Breme, akik Velekei László igazgatóval egyeztettek a további szoros együttműködésről.

Szőllősi Krisztina lapunknak elmondta, hogy dinamikus koreográfiát álmodott meg, ugyanakkor igyekezett egy másik dimenzióba emelni a sokak által ismert regényt. Úgy érzi, nagy most rajta a nyomás az első bemutatkozás előtt, izgatottan várja a közönség fogadtatását.

A Győri Balett művészeivel hamar összecsiszolódtak, ez abból is látszik, hogy a színpadra lépés előtt egyesével mindenki nagy öleléssel kívánt a másiknak, hogy sok sikert. Pedig a premierre még csak szerdán este kerül sor a Kisfaludy teremben. Szőllősi Krisztina koreográfussal és Velekei László igazgatóval készített interjúnkat hamarosan olvashatják a kisalfold.hu oldalunkon. Néhány napja az utolsó simításokba is bepillantást kaptunk, akkor a Győri Balett Stúdiójában jártunk.

Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában