Micsoda fogások!

2024.01.20. 12:38

Különleges halak a horgon – Így néz ki a galóca és a német bucó – Cikksorozatban mutatjuk meg olvasóinknak a vármegye legszebb halait - fotók

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége nemrég játékot hirdetett a horgászoknak. A legszebb fogásokat fotókon várják, három szerencsés pecás 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhet a vármegye folyóvizeire.

Kisalföld.hu

A játék 2024. január 20. -ig tart. Folyamatosan érkeztek a legszebb halak a szövetséghez. 

Ismét nem mindennapi fogásokat mutatunk meg olvasóinknak.

Galóca akadt horogra

Bangha Ádám egy nem mindennapi galócát fogott tavaly a Dunán. "A Dunán, kristálytiszta vízben egy rugany kövein kocogtatott, Spro Ikiru 38F FT crankbaittel sikerült becsapnom ezt a gyönyörű mintázatú, hibátlan dunai galócát. Hosszát, súlyát nem mértem ( körülbelül 2,5-3 kg lehetett). A hal gyors horogszabadítás után visszanyerte szabadságát" – emlékezett vissza nagy fogására Bangha Ádám.

Dunai galóca

Német bucó a horgon

Ugyancsak a Dunán akasztott egy gyönyörű német bucót Kajtár Csaba.

Sügerezés közben a véneki zúgónál fogtam ezt a szépséget, egy német bucót

– küldte be jelentkezését a játékra Kajtár Csaba. 

"A csali egy 1 g-os jig volt, egy 5 cm-es Biwaa tailgun curlyvel, a felszerelés 0,08-as fonott, 0,5-7 g-os Savage Gear bot" – tette hozzá a büszke horgász.

Német bucó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában