Halloween

2023.10.29. 09:32

Már a hétvégén az év legijesztőbb eseményére hangolódnak a győri állatkertben - Fotók

Négynapos, rejtélyekkel teli Halloweeni mókával várja a látogatókat a győri állatkert. Látványetetés, rejtélyfejtés, rögtönzött oroszlánbömbölés, koncert várta a látogatókat.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

A telihold teljes pompájában nézett le az égről. A kísérteties árnyak haladtak a kifutók közt, melyre az állatok kíváncsian kapták fel a fejüket.

- Mivel Halloween keddre esik, úgy gondoltuk, hogy már a hétvégén elkezdünk hangolódni. Szombaton és vasárnap elsősorban a fiatalabbaknak készültünk. Ők Scooby Doo-val nyomozhatnak egy, az állatkertben garázdálkodó csínytevő szörny után – mondta el Wenczel Flóra, zoopedagógus. - Hétfőn és kedden pedig a nagyobb gyerekek és a felnőtt látogatók számára félelmetesebbre vesszük a díszítést, és kezdődhet az igazi mulatság. Az állatkert elrabolt dolgozóit kell megtalálniuk a játékban résztvevőknek.

Wenczel Flóra elmondta, ez a szezon egyik legnagyobb, és egyben utolsó komolyabb eseménye az állatkertben, így ilyenkor a csapatuk mindent belead, hogy felejthetetlenné tegye a Halloweent.  

- Az átlagos őszi hétvégékhez képest ilyenkor közel harminc százalékkal több a látogatónk, és az a tapasztalat, hogy mindig a legkülönlegesebb vagy épp a hátborzongatóbb feladatokat szeretik a legjobban. De nagy sláger a ragadozók látványetetése is.

A napról napra hűvösebb idő miatt ilyenkor a gondozók fokozottan figyelnek a kinti kifutóban lévő állatokra. A zsiráfok például már a házukban várják a látogatókat, sok kifutóban pedig nyitva vannak a téli szállásra vezető ajtók, így az állatok maguk dönthetik el, hogy kint maradnak vagy bent pihennek. Ettől függetlenük persze minden állat megtekinthető a Halloweeni séta során.

Horváthné Mátyás Eszter családjával szombaton látogatott el az állatkertbe

- Az 5 és 10 éves gyerkőcök nagyon szeretik a Halloween tematikájú programokat, így már visszatérő vendégek vagyunk. Elsősorban az ő örömük miatt jövünk. Már három éve mindig részt veszünk a az állatkert eseményén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában