Munkatársak, barátok segítik az anyukát Bágyogszováton - Olvasónk segítségével tűzifa is jut a kályhába

Szerető buszsofőr kollégák bátorítására fordult a nehéz helyzetbe került bágyogszováti édesanya a Kisalföld olvasóihoz, hogy a Jóakarat hídján keresztül segítséget kapjon.

Vámos Annamária

Kletner Zsuzsanna és kislánya ketten élnek Bágyogszováton a nagyszülői, felújításra szoruló régi házban.

Fotó: Vámos Annamária

Nehéz időszakot próbál átvészelni kitartó munkával Kletner Zsuzsanna, a bágyogszováti 43 éves édesanya, aki januárban egyedül maradt kislányával, miután a gyermeke édesapja elköltözött tőlük. Zsuzsanna és a 6 éves Zoé ketten élnek egy régi házban a faluban, ami még a nagyszüleié volt. 

Az ingatlant bátyja halála után örökölte meg, sajnos tetemes adóssággal együtt. Párjával időközben újítgatták lehetőségükhöz mérten, de a víz- és villanyvezetékek rendkívül elavultak. 
Meglepetésként érte Zsuzsannát az is, hogy nincsenek kiegyenlítve a villanyszámlák, így egy hideg januári napon arra értek haza lányával, hogy kikapcsolták az áramot. Két hétig gyertyákkal világítottak és a vizet a gáztűzhelyen melegítették. 
Nehéz helyzetét látva a kollégái példátlan összefogással próbálták segíteni a fiatalasszonyt, és gyűjtést szerveztek, hogy rendezni tudja adósságait. 

Tetemes adóssággal együtt örökölte meg a rossz állapotú házat
Fotó: Vámos Annamária

A fiatal nő közel 4 éve dolgozik munkahelyén, takarít. Ebből a jövedelemből tartja el magukat, fizeti a hitelt és igyekszik mindent biztosítani gyermekének. 

– Megviselt ez az időszak, de a lányom ad erőt nekem, érte küzdök tovább, és nem felejtem el, honnan jöttem – mondta Kletner Zsuzsanna, aki még gyermekként rákos beteg édesanyjával kénytelen volt kis időt a likócsi Segítőházban tölteni. 

A bágyogszováti kis családot az ismerősök azóta is próbálják segíteni. A kislány ovistársai­nak családjaitól bútorokat, gyerekágyat kaptak, az édesanya munkatársai pedig mosógépet is szereztek nekik. Egy villanyszerelő ismerős azután sietett hozzájuk, hogy a falban a vezetékek tönkrementek, és szikrázott, füstölt a konnektor. Vízvezeték-szerelő barátjuk is végez javítási munkálatokat a régi házban, illetve mivel az ablakok nagyon rosszul szigetelnek, maradék anyagból a nyílászárók körüli burkolást is elvégzi, hogy ne úgy induljon neki a család a télnek, hogy a huzat kiviszi a meleget. 

Zsuzsannáék kályhákkal fűtenek, így a Jóakarat hídja által az olvasóktól kapott 200 ezer forintos összeget tűzifára költik, és idővel szeretnének nagyobb teljesítményű kályhát vásárolni, mert a jelenlegivel csak egy szobát és a konyhát tudják melegen tartani. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában