Segítettből segítő

2023.07.10. 18:51

Elsősegély-oktatás a győri egyházmegye fogyatékkal élő dolgozóinak, lakóinak

Az oktatásban a tervek szerint 16 fogyatékkal élő fiatal vesz majd részt. A másfél millió forintos támogatásból megvalósuló projekt egyénre szabott oktatást biztosít minden résztvevőnek.

Dániel Viktória

Fotó: Rákóczy Ádám

A győri egyházmegye egyedülálló kezdeményezése nyomán, fogyatékkal élő személyek részesülnek elsősegély-oktatásban. Az oktatásban a tervek szerint 16 fogyatékkal élő fiatal vesz majd részt, akik a Café Collis, a Márton Lakóotthon és a Kandó Műhely dolgozói, lakói.

– A Győri egyházmegye egyik fő célja a kezdetektől, hogy a felebaráti szeretet gyakorlására buzdítsa az embereket, valamint annak hangsúlyozása, hogy minden személy egyenlő megbecsültséggel bír – emelte ki Cseh Sándor igazgató.

A másfél millió forintos támogatásból megvalósuló projekt egyénre szabott oktatást biztosít minden résztvevőnek.

– Már megkezdődött az előzetes felmérés, amit egy pszichológus végez. Ezt követően a kis csoportokban egyénre szabatottan kezdik meg az oktatást a mentős szakemberek – mondta el Dr. Báthy Andrásné projektmenedzser.

Később Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Kapuváron található hasonló intézményeikben is bemutatják és népszerűsítik a lehetőséget. Emellett a hétfői bemutatóra meghívták több társzervezet képviselőjét is, mivel a későbbiekben szeretnének más típusú fogyatékossággal élőket is bevonni a kezdeményezésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában