Kreativitás

2023.07.09. 14:05

Beporzó denevérek - Ugrás a jövőbe! című ötletpályázaton harmadikok lettek a győri révais diákok

Harmadik helyezést ért el a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tizedikeseiből álló háromfős csapat Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Ugrás a jövőbe! című ötletpályázatán.

kisalfold.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

A kreatív pályázat arra biztatta a hazai és határon túli tizenéveseket, hogy osszák meg elképzeléseiket a jövőről. A pályázatra idén is több mint 300 diák regisztrált.

A győri csapat tagjai Darázs Anna, Kovács Blanka és Bartek Tekla Apolka. Ők Cser Boglárka Johanna és Darab Zsuzsa mentorok segítségével dolgoztak a második fordulóban Glacies Oscula elnevezésű projektjükön, amely a méheket veszélyeztető környezeti ártalmak, a méhek kihalásának problémájára reagál.

Az általuk elképzelt jövőben a méhek kihalása miatt lehetetlenné válik az élelmiszertermelés a világban. Projektjükben a növények beporzására a denevéreket vonják be a folyamatba egy úgynevezett Beporzást Elősegítő Szerkezet használatával.

A díjazottak 3D nyomtató mellett FabLab workshopot és könyveket, valamint életre szóló élményeket és a pályaorientációt segítő tudást vihettek haza az eredményhirdetésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában