Ne legyen unalmas a koccintás!

2022.12.31. 07:46

Mutatjuk, hogy a párizsi világversenyt megjárt győri mixer miként bolondítja meg a szilveszteri italokat!

A Monin Cup magyar bajnoka, a győri Horváth Jonatán tizenötödikként végzett a párizsi világversenyen december elején. Kérésünkre megosztja olvasóinkkal, hogyan lehet megbolondítani a megszokott ünnepi italokat. Kísérletezésre hív a fiatal mixer.

Bella Violetta

Jonatán mindenkinek bátor kísérletezést kíván.

Fotó: Huszár Gábor

Azoknak, akiknek karácsonyról maradt némi tojáslikőrje, két utat is ajánl Jonatán.

– Nagy korszakát éljük a ginnek, és a tojáslikőrnek jól is áll. Frissít cukorsziruppal, almalével és egy nagyon kevés citrom levével. Negyven milliliter ginnel, húsz milliliter tojáslikőrrel csinálom, de az arányokkal lehet kísérletezni, egyéni, hogy ki mit szeret jobban kiérezni belőle. Ez az édes ital hidegen, szobahőmérsékleten, de akár még melegítve is izgalmas.

A másik út, amit válaszhatunk, az eggnog, az angolszász vidékek tradicionális ünnepi meleg itala. – Rummal, kis cukorsziruppal, tejjel és egy teljes tojással kell elkeverni. Keverhetjük kézzel, de jobbat tesz neki bármilyen zárt edényben a felrázás, shakelés.

Az óév búcsúztatására és az új év köszöntésére egy komplett napi tervet készített számunkra, három fogással. Reggeli mellé a klasszikus mimózát álmodott. – Egyszerű narancslé és pezsgő fele-fele arányban. Pici gin vagy pici vodka is felpezsdíti, ha szeretnénk.

Fotós: Huszár Gábor

Kedvelt francia aperitifet ajánl ebéd mellé. – Kir Royal feketeribizli-likőrt pezsgővel, amit megspékelnék kis citromlével, szintén minimális vodkával vagy kevésbé karakteres ginnel. Azért választottam ezt, mert ezek könnyedebbek. Pezsgőspohárban és hidegen ajánlott fogyasztani.

Az est italának végül favoritját, a French 75-öt választotta. – Fele pezsgő, másik fele ginből, citromléből, cukorszirupból áll.

Rummal koccintani

Jonatán elárulja, hogy ő elsősorban rummal szeretne koccintani szilveszterkor, mert azt nagyon szereti, de minden bizonnyal enged a buborékok csábításának és a pezsgőt sem fogja elkerülni. Fontos, hogy a jókedv és a finom ízek mellett érkezzünk felelős alkohol fogyasztással az újévbe, hogy ne kelljen nagy fogadalmakkal és még nagyobb fejfájással kezdenünk 2023-at!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában