Jótékonysági akció

2022.07.15. 14:55

150 kiló sárgabarackból főztek lekvárt a betegek gyerekekért Győrben - Fotók, videó

Százötven kilónyi sárgabarackból főznek lekvárt a Vásárcsarnok előtt pénteken 18 óráig. Az elkészült termékből bárki kaphat, aki hoz magával befőttesüveget. A lekvár szabadáras, mindenki annyit fizet, amennyit jónak lát. A bevételt teljes egészében a Lurkó Alapítványnak ajánlották fel.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

14.48 - Még mindig érdemes útnak indulni lekvárért a győri Vásárcsarnokhoz

Szakács Zsoltné Orsolya és Markó Vend évek óta kínálnak friss hazai zöldséget és gyümölcsöt a győri Vásárcsarnokba látogatóknak. Néhány hete gondoltak egy nagyot és megszervezték az első jótékonysági baracknapot, melynek fő eseménye a lekvárfőzés. A jótékony cél mellett szerettek volna egy olyan látványos közösségi eseményt, ami a fiataloknak is kedvet csinál a piacra járáshoz. Visszahozva a Vásárcsarnok régi varázsát.

Buzásné Kata és Maárné Zsuzsa délelőtt 11-től főzték az üstönként 35-40 kiló barackból a lekvárt. Ehhez a gyümölcsöt a piacfelügyelők, az árusok és a Vásárcsarnok vezetői közösen magozták ki. A hatalmas mennyiségű gyümölcsből közel 180 félliteres üvegre elegendő lekvár készült. Üveget mindenki maga hozott, és annyit fizetett az elkészült termékért, amennyit jónak látott. A vásárlás előtt kóstolásra is volt lehetőség, ehhez a szervezők készítettek házi sütit, amihez szintén a piaci árusok ajánlottak fel alapanyagokat, valamint a Lipóti pékség kalácsot.

A nagy sikerre való tekintettel legközelebb egy lecsófőző versenyt szeretnének rendezni, ezt követően pedig egy szilvalekvár látványfőzést. A bevétel ez esetekben is jótékony célt szolgál majd.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában