20. évforduló

2024.05.20. 08:13

Látogasson a győrszabadhegyi víztoronyba! Mutatjuk a különleges, ingyenes lehetőséget

Június 1-én ismét megnyitja kapuit Győrben a szabadhegyi hegytetőn álló impozáns mérnöki alkotás. A víztorony városunk ötödik ilyen tornya.

Kisalföld.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

A népszerű víztorony 2004 januártól kapcsolódott be a Győr városi vízhálózatba és a József Attila úttól délre eső területek - Győrszabadhegy és Kismegyer városrészek - vízellátását segíti.

Forrás: Pannon-Víz Zrt./Facebook

A környék legmagasabb pontján megépített 43 méter magas torony, 400 m3-es térfogatú víztartályával és az alsó részen elhelyezkedő 500 m3 térfogatú térszín alatti víztárolójával immáron két évtizede látja el a térséget friss, tiszta és egészséges ivóvízzel.

A torony működésének 20. évfordulóját ünnepelve ismét lehetőség nyílik bárki számára ellátogatni a víztoronyhoz és a 237 lépcsőfokot megmászva fentről megcsodálni a környéket.

Tiszta időben látni lehet a Vértes, a Kőris hegy, valamint a Pozsony környéki hegyeket, sőt Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsát, a Schneeberg-et is. Győr felé fordulva a város csodálatos panorámája tárul elénk, fentről látható többek között a Püspökvár, a Székesegyház, a Városháza, a Színház és a többi győri víztorony is.

A víztorony látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A helyszínen 9 és 16 óra között különféle programok, játékok is várják a látogatókat és a résztvevők között minden órában értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki - közölte portálunkkal a Pannon-Víz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában