Győr és környéke

2015.06.10. 13:03

Győr környéki eperföldeken jártunk: a közepes méretű az igazi! - sok-sok fotó

A 83-as főút mellett csúcsszuper eperföldre bukkantunk, Abda határában nem csak gyümölcsök, hanem gyomnövények is nőnek rendesen. Szavazás.

Szeghalmi Balázs


A kisalfold.hu közel három hete adta közre azt a listát, melyben az összes megyei eperföldről minden információt feltérképezhettek Olvasóink.

Nos, most már az eperszezon közepén járunk, sőt, várhatóan egy-másfél hete múlva lecseng az egyik legfinomabb gyümölcsünk idénye.

Csúcs eperföld a 83-as főút mellett

A kisalfold.hu munkatársa elsőként a 83-as főút melletti, Győrszemeréhez közeli új eperföldet tette próbára.

Aki ide látogat eperért, garantáltan nem fog csalódni. A szóban forgó terület ugyanis tele van finomabbnál finomabb, közepes méretű, édes eprekkel. Véleményünk szerint a közepes és kicsi eprek ízletesebbek, mint a nagyobbak, de nyilván sokan akadnak, akiknek e téren is a méret a lényeg.

Ezen a földön tényleg az a "játék" neve, hogy a szép eprek között találd meg a még szebbeket! Jó hír, hogy az élénken pirosló eprek mellett még sok-sok gyümölcs érik. Vagyis akik hétvégén indulnak epret szedni, jó eséllyel nem fognak üres kézzel távozni.

A 83-as főút melletti eperföld gondozott: csalánnal és más gyomnövényekkel alig-alig találkoztunk.


Ilyen az eperföld a 83-as főút mellett!


Kevesebb eper, több gyomnövény Abda határában

Ha Győr felől érkezünk az 1-es főúton, a Rábca-híd előtt, Abda határában szintén eperföldre bukkanunk. Tapasztalatunk szerint itt már közelebb van a szezon vége, mint a 83-as főút melletti földön.

Ettől függetlenül természetesen ezen az eperföldön szintén rengeteg gyümölcs vár még gazdára, de aki "ipari mennyiségben" (25-30 kilót) szeretne szedni, ne itt próbálkozzon.

Az abdai eper szintén zamatos; elsősorban közepes méretű gyümölcsökkel számoljanak.

Eperföld Abda határában


Ami egyértelműen negatívum a győrszemerei eperföldhöz képest, hogy ez a terület sokkal kevésbé gondozott, ágaskodnak a terebélyes gaznövények.



Íme, az árak

Mind Győrszemere, mind Abda határában 460 forintért adják az eper kilóját. Ha valaki több mint 10 kg-t szed, akkor 420 forintra csökken a kilónkénti ár.

Hasznos infó és jó tanács: a bejáratnál tudnak vásárolni különböző méretű műanyagedényeket, de a legjobban akkor járnak, ha maguk visznek faládát, kosarat az eperföldre.

Cikkünket csütörtökön frissítjük újabb két Győr környéki eperföld feltérképezésével, érdemes tehát visszatérni írásunkra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!