Győr és környéke

2015.05.22. 16:20

Eperszezon előtt: pár nap és nyitnak a megyei eperföldek! - listán az összes szedőhely

A kisalfold.hu három megyei termelőt kérdezett arról, milyen lesz az idei eperszezon? Többségük szerencsére bizakodó! Szavazás.

Szeghalmi Balázs


"A földek többségén szép eperrel várjuk a vásárlókat"

R. Nagy János, aki Abdán, Győrszemerén, Mosonmagyaróváron, Rajkán és Vámosszabadin is évről évre megnyitja földjeit a sok-sok epervadász előtt, bizakodó, ahogy ő fogalmazott: "a földek többségén jó minőségű, szép eperrel várjuk a vásárlókat.

Ha még két-három napig esik az eső, annak örülünk, ha azonban egy-másfél hétig nem áll el és folyamatosan öntözi az epret, akkor bajban leszünk".

R. Nagy János összes eperföldjén a szamóca kilója 460 forint; ha azonban 10 kilót szednek a lelkes látogatók, akkor kilónként csak 420 forint kell majd fizetni.

"Már most rengeteg az érett eprünk"

A csikvándi Polgár Kertészetben már hétvégén elkezdik szedni az egyik legfinomabb magyar gyümölcsöt.

"Nagyon szép termésnek nézünk elébe, már most rengeteg az érett eprünk. A látogatóknak jövő héten kedden vagy szerdán nyitjuk meg a kertet" - közölte Polgár Károly.

A csikvándi eperföldön az elsőosztályú eper kilója 1000 forintba, a másodosztályúé pedig 700 forintba fog kerülni.

Egyházasfalun örülnek az esőnek

Az egyházasfalui Ács Zoltán "közepésnél kicsit gyengébb termést vár". "A hideg és eső nélküli tavasz miatt nem számíthatunk csúcstermésre, a jelenlegi esőzésnek örülünk.

Bár jelenleg kicsit kisebbek a gyümölcsök és kevesebb is a szamóca, mint a jó években, összességében még van esély arra, hogy javuljon a helyzet" - hallottuk Ács Zoltántól.

Egyházasfalun 450-650 forint között fogják mérni az eper kilóját.

Indulás előtt telefonáljon!

Jó tanács minden eperszedőnek, hogy mielőtt útnak indul a kiszemelt eperföldre, hívja fel telefonon a termelőt. Így ugyanis nem fordulhat elő, hogy "lelegelt", érett eper nélküli földre látogasson el feleslegesen.


Minden információt a megyei eperföldekről ide kattintva tudhatnak meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!