Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Botrányos hírfelolvasás - Auth Magdát kórházban kezelik

Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el a hírek - áll a közleményben.
Sajnálatos módon vasárnap reggel hat órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. Így reagált közleményében a Magyar Rádió Zrt. arra, hogy többek szerint ittas volt a hírolvasó. A rádió online hangtárában törölték a reggel hatos híreket az archívumból - írja a nol.hu."Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak."

Az Index adta hírül, hogy ezt a közleményt tették fel a közrádió Facebook-oldalára vasárnap este, miután a rádió online hangtárában törölték a reggel hatos híreket az archívumból.

Az Index szerint a rádió üzenőfalán, illetve a Radiosite.hu oldalán a műsort élőben hallgatók kommentjeiből az a kép áll össze, hogy a hírolvasó, Auth Magda, a reggeli hírblokk alatt többször bakizott, újra nekifutott a hírek felolvasásának, majd elszakadt nála a cérna, és káromkodásokkal fűszerezte a híreket - olvasható a nol.hu cikkében.

A cikk szerint a stúdióban ahelyett, hogy lekeverték volna a mikrofonja hangját, azzal próbálták menteni a menthetőt, hogy gyorsan elkezdték felolvasni a sporthíreket, de Auth Magda eközben is tovább mondta a magáét. A kommentelők szerint szó sem volt rosszullétről, valójában a hírolvasó hallhatóan nem volt józan, és főként a vallásos hallgatók háborodhattak fel azon, ahogyan a húsvéti híreket kommentálta.

Auth Magda kórházban

Auth Magda hírolvasó-bemondó rosszulléte miatt hibásan hangzottak el a Vasárnapi Újság című műsor hírei az MR1-Kossuth Rádióban; a bemondónő munkavégzés közben, a mikrofon mögött lett rosszul, majd kórházba szállították - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága hétfőn.

Közleményükben határozottan cáfolják azt az interneten terjedő híresztelést, amely azt állítja, hogy a hírfelolvasó alkoholos befolyásoltság alatt volt. Ismertetésük szerint a munkatársak intézkedésének köszönhetően Auth Magdát kórházba szállították, gyógykezelése jelenleg is tart. A család kérésére állapotáról további információkat nem közölnek.

Auth Magda bemondónő hangja jól ismert a közszolgálati rádióhallgatók számára, több évtizede hallható a Magyar Rádió csatornáin, megszámlálhatatlan hangfelvétel és műsor fűződik nevéhez. Az MTVA Auth Magdának jobbulást kíván, és kéri a média világát, hogy egyik kollégájuk betegségéből a továbbiakban ne csináljanak pletykát, bulvárhírt a valóság ismerete nélkül - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. zsukov 2012. április 11. 17:05
  „Mata völt kár Érte !!!!”
 • 72. Tündenéne 2012. április 11. 11:13
  „69. Hyppolit 2012.04.11. 09:02

  Az, hogy te mit láttál, itt nem releváns, mert ez bizony élőben megy.”
 • 71. bojtár 2012. április 11. 09:37
  „beteg emberből ilyen cikket közölni szánalmas kívánom minden kedves jó humorú embernek és a családjának hasonló szituációt”
 • 70. Plakátmagány 2012. április 11. 09:08
  „Édes istenem, de összetett a világod. Elhiszem, hogy te láttál már karón varjút, nem élőben is. De ez a műsor élőben megy. Kérlek, hidd el.”
 • 69. Hyppolit 2012. április 11. 09:02
  „68! Láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni..Kapaszkodj meg erősen: nagyon sok élőnek "hitt" műsor felvételről megy! Még olyat is láttam, ami "betelefonálós" volt. De olyat is láttam, hogy vkivel a riport előtt elkezdtek "kötetlenül" beszélgetni, majd egyszer csak beszóltak:"OK, ennyi volt, felvétel kész". Szerkesztői huncutság. Nem sértésként, de valószínüleg neked nehéz felfogni/elfogadni, hogy ilyen bizony létezik...”
 • 68. Plakátmagány 2012. április 11. 08:39
  „Hyppolit, nehéz felfogni, hogy élőben megy a műsor?”
 • 67. Hyppolit 2012. április 10. 22:34
  „Könyörgöm, vágatlan anyag került műsorba! Ennyi! A hírfelolvsónak semmi köze hozzá. Mindennapos történet. Most ezt kiemelték a több ezer hasonlóból. Ennyi..nincs mit elmélkedni rajta..nincs kinek jobbulást kívánni, nem volt senki sem részeg. Hála Isten! Volt szerencsém már hasonlót megtapasztalni...”
 • 66. pamutzokni 2012. április 10. 20:13
  „Meghallgattam, szerintem nem volt részeg.
  A majdnem"lekeverés" után hallani lehetett:
  "Mi van veled Magdi?"
  "Nem tudom"

  Felfújt bulvárkacsa.
  Amúgy a sok esperes/bíboros/tökömtudjaki nevét meg hogy hol hozsannázott én se tudtam volna felolvasni papírról se.”
 • 65. Tündenéne 2012. április 10. 18:28
  „56. sopron700 2012.04.10. 12:50
  Na de téged is azért bocsátottak el (vagy akiről írsz), mert rosszul lettél?

  57. Griffin 2012.04.10. 13:17
  Auth Magda OLVASSA a híreket, nem csinálja. Innentől kezdve semmi köze a politikához, politikusokhoz.

  62. ATX 2012.04.10. 15:51
  Miért nem lehet felfogni, hogy nem volt ittas? Teljesen világos, hiszen egy ittas ember nem így beszél.

  63. medwe 2012.04.10. 16:04
  Ráadásul félóránként vannak hírek a Kossuthon :) Egyébként (mint írtam korábban is) valóban sok a baki, de azért egy-egy nyelvbotlás nem olyan egetverő hiba szerintem. Itt meg sokan máris harapnak a véres koncra, hogy rúgják ki a beteg embert. A rosseb egye meg. :) (Kedves Moderátor, ez a kifejezés nem minősül káromkodásnak :) )”
 • 64. aahh 2012. április 10. 17:03
  „Igaza van . Bit-man -nak és másoknak is .. ez nem részeg hang
  Sok mindentől lehet pillanatok alatt olyan rosszullét, amit a beteg nem is érez, de a környezete látja...
  Jobbulást Auth Magdának”
 • 63. medwe 2012. április 10. 16:04
  „tegnap este elmélkedtük erről a témáról. Mára mennyi szakértő lett. Azt kel, gondolnom, hoghy mindenki ért a médiához. Bocsánat, ahhoz a médiához, ami nem arról szól, hogy betelefonálunk, vagy """SMS"""-t küldünk és jön a kedvenc, műsort meg nem kell csinálni. Hogyan is áll össze egy hír? Mit teszünk előtte? Honnan vesszük az információt? Fizetünk érte, vagy másoljuk máshonnan? Ha meg van, akkor hogyan tesszük olvashatóvá? stbstb. Ha kész a hír, a hírolvasó megkapja, elolvassa, próbaolvas, élőben felolvas. De könyörgöm!!! Mi a bánatban kell óránként ugyanazt olvasni!! Aki folyamatosan úton van, tudja miről van szó. Azért örülök, hogy a hozzászólók többsége, talán nagyobb része nem támad, hanem valósan gondolkodik. Aki ír valamit, vegye a fáradtságot és olvassa el az első bejegyzéstől a végéig! (a mai (kedd) adásban is voltak nem mindennapi bakik Volt egy mondat ismétlés, mely nem olvasási hiba!!!) Most a hozzáférhető hanganyagot megvizsgálom, s keresem benne az árulkodó jelet. Ha az anyag felvételről ment megtalálom. Remélem mire végzek, lesz még ez a hír, s hozzászólás, ahová írhatok.”
 • 62. ATX 2012. április 10. 15:51
  „61: Minden bizonnyal más is követ(ett) el hibát a munkájában. Viszont úgy a fair, ha be is ismerik! Egy átlagmelóst meg általában másnap már ki is rúgják, ha piásan ment be a munkahelyére...”
 • 61. hokiel 2012. április 10. 15:16
  „"Az vesse rá az első követ, aki bűn nélkül való" meg az, aki még sose követett el hibát a munkájában.”
 • 60. Plakátmagány 2012. április 10. 15:03
  „Griffin, a többire most nincs időm válaszolni, de abban biztos lehetsz, hogy nem az aktuális szerkesztő szintje és dolga közleményt kiadni, ő csak zenét adhat, nagyon jól teszi. Egyébként én nekem azért nincsenek ilyen tuti lelki szemeim, szerintem a "szolgálatban lévő bemondónak be kell mondani a híreket 6.00-kor, nincs B-verzió, hogy inkább ne engedjük oda. Ő egy rutinos bemondó, és azt állítja, hogy meg tudja csinálni, ami történt, senki nem látta előre. A műsor egyébként élőben megy.”
 • 59. ATX 2012. április 10. 14:11
  „57: Jól összefoglaltad a lényeget. Kár is tovább ragozni. A "Deják" szó bizony árulkodó. Meg az erőltetett modorosság, ami az alkoholos befolyásoltság alatt állókra bizony jellemző.”
 • 58. HarconaMarcos 2012. április 10. 13:41
  „Az elmúlt 2, 8, tizenhúsz év magyar híreivel a legkisebb probléma, hogy esetleg még a bemondó is részeg, vagy nincs magánál. :-/”
 • 57. Griffin 2012. április 10. 13:17
  „51. Plakátmagány
  én is abból indulok ki, ami tényszerű - meghallgattam, többször is - előtte talán valami vita lehetett (nem engedték oda hírt olvasni?) mert érződik a túlhangsúlyozott szavakból a nagy igyekezet, hogy "oké,oké, meg tudom csinálni" - aztán Dejáknál szakadhatott el a cérna, mert azt már nem sikerült (normális állapotban sosem mondom Deákot DEJÁK-nak) -hibáztak itt többen is
  mindegy, ittas volt-e, vagy csak valami gyógyszer hatása alatt volt - nem lett volna szabad odaengedni ilyen állapotban, ez az adásszerkesztő hibája; aztán a leverés is sikertelen volt, az igyekezet, hogy rögtön elkezdte más beolvasni a "jó" hírt, hoy férfi kézilabdásaink ott lehetnek az olimpián
  ilyen a mi pénzünkből fenntartott közszolgálat.. és hogy jön ide Plagibácsi? úgy, hogy tisztán csengően is hazudik a közszolgálat, ilyen "váratlan" helyzetekben pedig csak kapkodnak, érződik a félelem, mi lesz ha....és ahelyett, hogy rögtön elnézést kérnének, gyorsan zenét adnának, vagy csak elhallgatna 20 másodpercre az adás, nevetségesebbnél nevetségesebb közleményekkel magyarázzák a saját alkalmatlanságukat - úgy, ahogy Plagibácsinál is az első napokban be kellett volna ismerni: loptam, hazudtam, és egy hét után el is ült volna az ügy - ugyanígy ezen is csámcsognak még vagy egy hétig tök feleslegesen
  tiszta beszédet a közszolgálatba!
  ez csak a jéghegy csúcsa, gondolom”
 • 56. sopron700 2012. április 10. 12:50
  „Közférában- BIZALOMVESZTÉS - címen is elbocsátanak dolgozokat, azonnali hatállyal. Munkaügyi per három éve tart. Ilyen országos botrányt kiváltó történésért,rádió vezetőinek nem eltusolni,hanem bocsánatot kérve, többet nem engedni mikrofonhoz, kellene megnyugtató döntést hoznia.”
 • 55. Tündenéne 2012. április 10. 12:15
  „54. pörkölt 2012.04.10. 11:50

  Szerintem ők élőben olvassák a híreket, legalábbis reggeltől estig (éjszaka talán nem), mert ahhoz bizony túl sok bakit hallok nap mint nap a Kossuth rádióban, hogy felvételről menjen - nyilván kivágnák belőle, vagy újravennék.
  Másrészt engem nem zavarnak a nyelvbotlások, ettől élő, meg néha vicces is.”
 • 54. pörkölt 2012. április 10. 11:50
  „ennyi sületlenséget összehordani :D
  nem lett megvágva az anyag, ennyi...”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy halálos baleset történt az elmúlt 24 órában

Az elmúlt 24 órában egy halálos baleset történt az ország útjain, 9-en súlyosan, 18-an pedig… Tovább olvasom