webfejlesztő szemmel

2012.07.12. 15:58

De nekem nem kell több!

A minap egy vállalkozó keresett fel, ötleteljünk az Internetről.

Mint kiderül az egyszemélyes vállalkozás oktatási tevékenységeket folytat, tanfolyamokat szerveznek, főleg a fiatalabb korosztály részére.

A jelentkezők jellemzően interneten keresztül találnak a cégre, a tanfolyamokra. Mivel a vállalkozó nehezen fér hozzá a tartalmakhoz, esetenként olyan korlátok között, melyek hátráltatják a cég működését, átnéztük a lehetőségeket.

A honlap megjelenése elavult, a vállalkozónak nem mindig van arra ideje, hogy nagy nehezen feltöltse, módosítsa, így sokszor régi információk vannak fent, amik csak félrevezetik, eltántorítják a “vevő”-t.

Miután mindent átbeszéltünk a lehetőséggel kapcsolatban, úgy láttam mindegyikünk elégedett.

 - Azért ezekkel a megoldásokkal Ön szerint is több tanfolyamra vágyó fogható meg, igaz? – Kérdeztem széles mosollyal az arcomon.
 - Több? Nekem nincs szükségem többre! Amennyi jön, annyi jön, én nem akarok reklámozni, hirdetni. Ha nem jönnek, akkor nem lesz tanfolyam. – Vágta rá egész indulatosan.

Nem tudtam mit mondani. Vállalkozóként én úgy gondolom mindig a lehető legtöbb “tanfolyamozót”, “ügyfelet”, “vevőt” szeretném elérni. Talán a beszélgetés közben is észrevehettem volna ezt a hozzáállást, de nem hittem volna, hogy ilyen létezik. 
Nem akar dolgozni? Nem akar vevőket? De akkor miért vállalkozik? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel léptem tovább az ügyön.

Ne fordítson hátat az érdeklődőknek!

Ne fordítson hátat az érdeklődőknek! - Fotó: sxc.hu

Minden esetre megállapodtunk az árban, kezet fogtunk és távoztam. Mire hazaértem, fogadott egy email, melyben a vállalkozó közölte, hogy ezt az összeget mégsem a honlapra szeretné szánni.

A megismert hozzáállásból ítélve nem csodálkozom, hogy kkv-k (kis- és kényszervállalkozások) ilyen számban mennek tönkre. Így nem lehet! Napról napra tenni kell azért, hogy több legyen vagy egyáltalán legyen! Aki erre nem hajlandó, az ne legyen vállalkozó! Lássa be időben, vagy késő lesz és csődbe fog menni.

Használja arra az internetet, amire egy vállalkozónak használnia kell, szerezzen vevőt, ügyfelet, vendéget!

 

További szép napot kívánok!

Fekete Attila
Feki Webstudio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!