Fortuna kegyeltjei

2020.01.08. 06:30

Mutatjuk a lottólegeket a tavalyi esztendőből

„Heti rendszerességgel játszom az ötös- és hatoslottóval. Utóbbival több a sikerélményem” – kezdte Babos András a győri Aradi vértanúk úti lottózóban. „Kisebb” lottóláz most is van az országban: az ötöslottón 3,58 milliárd forint jelenleg a főnyeremény.

Szeghalmi Balázs

A játék kedvéért

„A hatoslottón a legtöbb találatom négyes volt, épp tavaly. 24 ezer forintot nyertem. Pechemre több mint százan ikszelték azokat a számokat, amelyeket én is. Persze, panaszra nincs okom, a játék kedvéért teszem meg a számokat. Szeretem a spanyol és olasz focimeccseket, ismerem a két bajnokságot, ezért néhány mérkőzésre fogadok hétvégenként. Több-kevesebb sikerrel” – búcsúzott Babos András.

A Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályának gyűjtése szerint Győr-Moson-Sopron megyében a legtöbben a sorsjegyekkel, az ötös- és hatoslottóval játszanak, míg a sportfogadások népszerűsége elmarad az országos átlagtól.

Érdekességek

Tavaly ötöslottón két, a hatoslottón pedig hét telitalálatos szelvényt adtak fel fortuna kegyeltjei hazánkban. 2018-ban többször csípték el a főnyereményt: ötöslottón három, a hatoslottón tíz telitalálatos szelvénynek örülhettek. A hatoslottó három évtizedes történetében egyedülálló volt a 2019-es év. Az elmúlt több mint 30 év második és harmadik legnagyobb nyereményét vehették fel a játékosok tavaly.

December 15-én 2,1 milliárd forint, míg március végén közel 1,69 milliárd forint talált gazdára. Az ötöslottón a két telitalálatos szelvény összesen 5 348 935 040 milliárd, a hatoslottó öt jackpotja pedig 4 887 004 715 milliárd forintot ért. Érdekesség, hogy 2019-ben a 26. héten (június 29-30.) telitalálat volt mindkét játékon. Ekkor sorsolták ki utoljára az öttalálatos főnyereményét.

Babos András rendszeresen lottózik, az eddigi legnagyobb nyereményét tavaly könyvelhette el. Fotók: Csapó Balázs

Abszolút rekord

2019-es év legmagasabb lottónyereménye mégsem az említett két játéknak köszönhető. Az abszolút rekord az Eurojackpothoz kapcsolódik. Minden idők legnagyobb hazai lottónyertese bruttó 30 millió eurót, azaz több mint 10 milliárd forintot nyert. Bár a hagyományos két hazai lottójátéknál több pénzbe kerül – 700 forint egy játék ára –, egyre többen kísértik a szerencsét Eurojackpottal. Utóbbi játékkal „könnyedén” be lehet jutni a 100 leggazdagabb magyar közé, hisz itt jóval magasabbak a nyeremények.

Sportfogadás

Bár szűkebb pátriánkban a sportfogadás egyelőre nem olyan népszerű, mint a fővárosban és más magyar nagyvárosokban, egyre többen próbálkoznak a Tippmix-szel. 2019-ben 161 játékos nyert legalább egymillió forintot meghaladó összeget sportfogadással. A három legnépszerűbb esemény a labdarúgáshoz, azon belül a Bajnokok Ligájához kapcsolódott. A legtöbb egységi fogadás a Salzburg-Liverpool mérkőzésre (1 238 456 darab) érkezett, amelyet az Internazionale-Barcelona (1 187 465 darab) és az Ajax-Valencia (1 185 259 darab) meccs követett.

Most is lottózik az egykori hajléktalan

Közel hét éve az ország ismerte meg a győri Andraschek László és felesége, Anikó asszony mesébe illő történetét. Andraschekék, akik hajléktalansorban tengődtek, 2013-ban 636 millió forintot nyertek a Skandináv lottón. Most is játszanak? – kérdeztük Anikó asszonyt. „Anno és most is a férjem lottózott. Heti pár szelvényt tölt ki és persze a Skandináv lottó maradt a kedvence játéka” – árulta el a győri asszony.

A győri Andraschek László és felesége, Anikó asszony életét megváltoztatta egyetlen szelvény. Fotó: Kisalföld-archívum

Őrzik az inkognitójukat

A nyertesek 90 napig jelentkezhetnek. „A rájuk vonatkozó információkat a játékosok anonimitásának őrzése érdekében kiemelt biztonsággal kezeljük” – tudtuk meg a Szerencsejáték sajtómunkatársaitól. Így a nyertesekről – a hozzájárulásuk nélkül – semmilyen hírt nem tesznek közzé. Kérdeztük, de nem kaptunk választ arra, hogy Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében adtak-e fel telitalálatos lottószelvényt az utóbbi 12 hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!