Mozi

2022.03.08. 21:19

Április 7-én debütál a mozikban a Szelíd, győri testépítővel a főszerepben

Április 7-től lesz látható a hazai mozikban, a Szelíd című új magyar film, amely a testépítők világába, és ezen belül is a női testépítés színfalai mögé enged betekintést.

kisalfold.hu

A Szelíd főhőhőse Edina egy női testépítő, aki együtt él edzőjével, Ádámmal. Hogy megnyerjék a világbajnokságot, Edinának komoly áldozatot kell hoznia. Eközben különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival. A találkozás viszont mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt.

 

Az alkotás az idei Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, amelynek kapcsán rengeteg pozitív visszajelzésben részesültek a készítők, köztük a főszereplőket megformáló Csonka Eszter, a többszörös magyar bajnok testépítő, illetve a filmbeli párját megformáló Turós György, testépítés - fitnesz edző, a doppingmentes sport kiváló képviselője, aki karrierje során már öt testépítő világbajnokot nevelt ki.

 

Eszterrel és Györggyel, akik most álltak először kamerák elé, felemelő élmény volt együtt dolgozni. Egyrészt, mert személyes élményekből építkeztek, amikor a figuráikat megformálták. Másrészt, mert a sport világából érkeztek, ahol a fegyelem, az együttműködés, az alázat és a maximalizmus alapvető értékek és ezek mind elengedhetetlenek számítottak a felvételek során is

– mondta a Szelíd rendezőpárosa, Nemes Anna és Csuja László. Hozzátették, hogy bár fikciós szerelmi háromszög történetet vittek vászonra, de már a forgatókönyv megírásakor, a figurák kitalálása során sok inspirációt merítettek a testépítők világából és a két főszereplőjük életének valós, korábbi tapasztalataiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!