Úgy érezte, elárulták

2022.02.01. 12:50

Bosszúból szúrta hasba az osztálytársát egy tatabányai fiú

Az iskolás úgy érezte, hogy a barátja elárulta őt.

Ügyészség

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy tatabányai fiú ellen, aki bosszúból hasba szúrta az osztálytársát egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel - írja közleményében az Ügyészség.

 

Az osztályban nézeteltérés alakult ki. Az iskolás úgy érezte, hogy a barátja elárulta őt, ezért döntött úgy hogy bosszút áll rajta. 2020. december 9-én reggel már késsel ment az iskolába, hogy azzal leckéztesse őt meg.

 

A szünetben először kérdőre vonta, majd felé fordult, a zsebéből elővette a 7,5 centis pengéjű kést, szó nélkül hasba szúrta a fiút, a kést pedig a földre dobta. A megszúrt iskolás kétségbeesetten kiabálni kezdett, a közelben lévő tanárok azonnal hívták a mentőket és a rendőröket.

 

A has áthatoló sérülése közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a fiatal fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

 

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék szabadságvesztésre ítélje őt a fiatalkorúak börtönében, aminek a végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a fiú pártfogó felügyelet alatt áll. A főügyészség indítványt tett arra is, hogy a törvényszék többek között azt is írja elő a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!