Gyomorforgató bűnügy

2022.02.17. 14:12

Apja mumifikálódott holttestével élt együtt a körözött férfi Mosonmagyaróváron, egy évig a nyugdíját is felvette

A holttestet egy lepedővel takarta le tavaly januárban, azóta nem ment be a szobába.

Forrás: police.hu

Illusztráció/Pixabay

A rendőrök egy keddi akció során jelentek meg a mosonmagyaróvári lakóházban, mivel információt kaptak arról, hogy ott tartózkodik egy körözött férfi - írja a police.hu.

 

A járőrök az ingatlanba a nyitott utcai kapun, majd a ház szintén nyitva lévő hátsó bejáratán keresztül jutottak be, ahol a kopogtatásukra a keresett 53 éves férfi lejött az emeletről.

 

Miután az egyenruhások elfogták őt, a férfi elárulta, hogy a házban együtt lakik édesapjával, aki állítása szerint valamikor 2021 januárjában elhunyt. Elmondta azt is, hogy amikor a halálát észlelte, egy lepedővel letakarta az apját, azóta a szobában nem járt.

 

A helyszínen megtalált mumifikálódott holttestet az orvos megvizsgálta és megállapította, hogy az illető természetes módon hunyt, azonban a körülmények tisztázása érdekében az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

 

A férfi az elhunyt apjának nyugdíját minden hónapban felvette, és a rendőröknek átadott 1.700.000 forintot, amit a jogtalanul felvett nyugellátásból spórolt meg.

 

Az 53 éves helyi férfit a rendőrök elfogták, előállították, és társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben a NAV-nál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!