Embercsempészet

2021.12.07. 06:57

Győrszentivánnál és Sopronkövesdnél is menekülteket fogtak a rendőrök, az egyik embercsempész még szökésben

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – december 7-én 2 óra 56 perckor az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén állítottak meg egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 19 éves román fiatalember vezetett, aki mellett egy 20 éves, szintén román férfi ült. Az autóban a sofőrön kívül további körülbelül 20, magukat afgán, török és szír állampolgároknak valló férfiak utaztak. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetőt és társát elfogták, majd a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A két román fiatallal szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - közölte a rendőrség kedden.

Korábban - Sopronkövesd külterületén, a határátlépési pont előtt akartak a rendőrök megállítani ellenőrzés céljából egy Iveco típusú zárt furgont december 6-án 22 óra 20 perckor. A jármű sofőrje az intézkedés megkezdése előtt megállt, kiugrott a kocsiból és a közeli erdőbe menekült. A furgon átvizsgálásakor a járőrök 26, magukat szír állampolgárnak valló utast találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Az egyenruhások a migránsokat beszállították a soproni gyűjtőpontra, majd őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész felkutatása folyamatban van - olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!