Szigetközi fotós sikere Budapesten

A "Mi világunk lencsén keresztül" címmel rendezett immár második alkalommal fotókiállítást a NAV Nyugdíjasainak Országos Szövetsége, amelynek különdíját, a Darnózselin élő amatőr fotósnak, Talpas Balázsnak ítélték.

Az ötletgazda - a nemrégiben elhunyt Táncos Imre, a szövetség volt elnöke -, azzal a nem titkolt céllal, hirdette meg a pályázatot, hogy elősegítse a nyugdíjasok szabadidejének hasznos eltöltését, inspirálva őket tehetségük kibontakozására.


Az évenként meghirdetett pályázatra több, mint százhúsz alkotást küldtek be, melyből a neves szakemberekből álló, szigorú zsűri anonim módon választott ki 25 bemutatásra alkalmas képet.

A kiállításra és eredményhirdetésre a Pénzügyőr SE Pasaréti úti sporttelepén, a kétszintes klubépületben került sor.


A zsűri tagjai Láng-Miticzky András, a NAV Kommunikációs Főosztály szakreferense, Dvorszky Anikó művészettörténész, a NAV KEKI Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum kulturális főreferense, a NAV NYOSZ elnöke Dr. Kaizinger Tibor, valamint Bozányné Nemes Rita titkár voltak.

 

Fotó: Talpas Balázs

A zsűri különdíjjal jutalmazta a Mosoni Duna című fotót

Fotó: Talpas Balázs


A zsűri döntése alapján a körmendi Károlyi Barnabás: Gyöngyháló című fotója érdemelte ki az első helyet, míg a budapesti Fogarasi Lászlóné: Macska a tetőn című képe a második helyre került. Harmadik helyen a pécsi Kunvári Gábor: Csángóföldön című képe végzett.


A zsűri különdíját a Darnózselin élő amatőr fotósnak, Talpas Balázsnak ítélték a Mosoni Duna című alkotásáért.


Mindannyian egy-egy oklevéllel és egy-egy nívós művészettörténeti könyvvel gazdagodhattak.

 

Fotó: Talpas Balázs

Fotó: Talpas Balázs


A tárlat megtekinthető a Pasaréti Klubházban a nyitvatartási idő alatt, emlékezve az ötletgazdára, a szövetség egykori elnökére, Tánczos Imrére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában