Tízforrás Fesztivál

2015.07.08. 10:55

Palya Bea: A nő

Palya Bea az athéni olimpia nyitófesztiválján képviselte hazánkat, New Yorkban telt ház fogadta a Carnegie Hall-ban. Most Hegykőre jön.

kisalfold.hu



Időpont: 2015. július 10. (péntek) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 2.500 Ft (elővételben 1.800 Ft)

„Szavakkal voltaképpen megfogalmazhatatlan kisugárzása, mely olyan varázsos erejű, hogy egyszerűen mindent zenévé változtat maga körül."

„Mint zenésznek, és mint táncosnak is régóta, tán a méhben az anyám szívdobogására-hangolódás óta, soha nem szűnő vágyam, hogy a testemben, a hangomban lakó ritmust megismerjem, tökéletesítsem, kreatívan használjam."

„A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, Kelet és Nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, de az is, amit a nyugati világ nagy dalszerző egyéniségeitől hozok. Zenésztársaim is hozzák a maguk személyes zenei hagyományait. Kísérletezünk, mellkast ütünk, többszólamban énekelünk, mondókázunk, sustorgunk és kiabálunk, újra hangszerhez nyúlunk, játszunk, nevetünk, egyszercsak kibújik belőlem az őrült rocksztár, a közönség sem bír már jól viselkedni, feláll, ráz, velünk táncol, velünk énekel."
(Palya Bea)

Palya Bea az athéni olimpia nyitófesztiválján képviselte hazánkat, New Yorkban telt ház fogadta a Carnegie Hall-ban.

Legnépszerűbb dalaik: Szavak nélkül, Gyere szeress, A nő, Szabadon, Hívlak téged.

Közreműködnek:
Palya Bea (ének, sansula)
Bodoczki Ernő (nagybőgő)
Gerzson János (oud, buzuki, kalimba, furulya)
Czirják Tamás (dob)
Szokolay Dongó Balázs (furulya, szaxofon, duda, kaval)
Ifj. Tóth Pisti (gitár)

Forrás: tizforras.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!