Győri kispályás bajnokság

Új blogot indítunk itt a kisalfold.hu oldalán, mely az elég "mostohán" kezelt kispályás bajnokság eseményeivel, eredményeivel és csapataival foglalkozik.

Kedves Sporttársak / Szurkolók !

Egy új kezdeményezés ez a blog itt a kisalfold.hu oldalán, melyet több éves tervezgetés és ötletelés előzött meg, mely remélem idővel a bejegyzések színvonalán is meg fog látszódni.

A történet ott kezdődik, hogy jelen cikk szerzője is aktív résztvevője a győri kispályás focibajnokságnak több de inkább kevesebb sikerrel. A lelkesedés azonban töretlen.

A blog létrehozásának az oka, hogy nagyon régi országos barátomat - elismert újságíró :D - régóta nyaggattam, hogy miért nem foglalkoznak a győri sportélet egyik meghatározó eseményével, mely hétről-hétre több száz ember szórakozását, kikapcsolódását nyújtja. Vagyis amíg a "nagypályás" eredmények, élménybeszámolók folyamatosan olvashatók, nyomon követhetők nyomtatott formában, addig a kispályás eredmények sehol ill. majdnem sehol sincsenek nyilvántartva.

Ennek a "számonkérésnek" lett az eredménye - ugye aki sokat panaszkodik, mindig megkapja a jutalmát ( játékvezetők előnyben ) - hogy felajánlották, akkor vezessem a blogot, töltsem meg tartalommal. Magyarul csináljam meg, ne csak dumáljak róla - meccset is mennyivel egyszerűbb, a tribünről vagy a kispadról megmagyarázni mint megcsinálni.

Ennyi bevezető után a lényeg, hogy igyekezni fogok folyamatosan egy-egy csapatot ill. osztályt bemutatni a bajnokságból, összefogni a csapatok honlapjait, élménybeszámolóit, jól sikerült képeit.

Sajnos vagy szerencsére, mint mindenkinek nekem is a hazai pálya a legkedvesebb, így rögtön a közepébe vágva, a saját csoportnak a bemutatásával kezdem majd.

De kezdjük az elején, az alapoknál! Úgy gondolom különösebben senkinek sem kell bemutatnom a győri Barátság-parkot, Arénát ill. a Krúdy iskola mögötti betonos pályákat, ahol a bajnokság legtöbb meccse zajlik. Tény, hogy Győr városa már nagyon megérdemelte ezeket a szép műfüves pályákat, melyek a több évtizedes töredezett beton-pályákat váltották fel. Azóta ezek a létesítmények adják az alapot a pezsgő sportélethez, mely leginkább csütörtökönként a bajnoki fordulók legsűrűbb napján kimagasló. / Csak meg kell nézni micsoda élet van ekkor a pályákon ill. a büfében. / Az környékbeli lakók biztos nem bánták volna, ha valami csendesebb sportág lenne körülöttük, akkor nyugalmasabb életük lenne. De mit érne a foci érzelmek nélkül !?

Bevezetésnek ennyit szántam, a következő cikkekben majd igyekszem bemutatni, miért is érdemes játszani, milyen élményekkel lehet gazdagodni. Természetesen eredmények is lesznek.

Sporttársi üdvözlettel, Tötö

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!