Sopron és környéke

2019.09.09. 12:52

Együtt a Jereván! - Szabadtéri kiállítás és muzsika, néptáncgála, Pál Dénes-koncert

Közösségi családi programkavalkád, kultúra, szórakozás - mozgalmas hétvége vár a Jereván településrész lakóira.

kisalfold.hu

Közösségi családi programkavalkád, kultúra, szórakozás – mozgalmas hétvége vár a Jereván településrész lakóira – ezt Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke mondta el.


Látvány és muzsika – kiállítás és zene a Szolgáltatóház átriumában


Szombaton, szeptember 14-én a festészet és az igényes muzsika veszi birtokba a szolgáltatóház belső udvarát.


Nyárvégi szabadtéri kiállítást rendeznek ezen a napon Látvány és muzsika címmel. Süliné Huszár Lilla, a Soproni Szimfonikusok tehetséges hegedűművésze festményeit állítják ki. A rendhagyó, de mindenképpen nagyon eredeti kiállítást Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke nyitja meg szombaton 9.30 órakor. Az arrajárók estig nézhetik meg az akvarelleket.


Együtt a Jereván!


Vasárnap, szeptember 15-én, vasárnap, 15 órától a Kodály téren tartja a Jereván településrészi Önkormányzat a nagyszabású családi programját.


Az Együtt a Jereván! programfolyam fergetegesnek ígérkező néptánctalálkozóval kezdődik, amely nemzetiségeink értékeinek seregszemléje lesz: magyar, horvát, német, cigány autentikus népzene csendül fel, népi együttesek lépnek fel.


Az autentikus népművészet minden nemzet-nemzetiség értékeinek lényegét sűríti magában, ezek által mindannyian együtt vagyunk gazdagabbak és egymásra külön-külön is büszkék lehetünk – mondta el Tóth Éva a rendezvényről, amelyet régóta tervez a részönkormányzat.


Lesznek kísérő programok: arcfestés, körhinta, bábszínház is a legkisebbeknek; este pedig, Pál Dénes koncertje zárja a mozgalmas Jereván-programfolyamot, amely során megélhetjük majd azt, hogy a művészetnek, a muzsikának, a táncnak erejével is Együtt a Jereván!


A szabadtéri közösségi programok természetesen térítésmentesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!