Sopron és környéke

2019.07.12. 15:06

Forgalomkorlátozás lesz a Fertőrákos - Szentmargitbánya közötti út építésénél

Július 17-én, 9 órától teljesen lezárják az utat, a Páneurópai Piknik idején egy hétre feloldják a korlátozást.

2019. június óta zajlanak a munkák Fertőrákos – Szentmargitbánya összekötő út építésénél. A megelőző régészeti feltárások és a fakivágási munkák már véget értek. Az útépítési munkák határidőre történő befejezése, valamint az útépítés műszaki tartalma azonban szükségessé teszi a 8532. j. út teljes lezárását.


A NIF felhívja a közlekedők figyelmét, hogy 2019. július 17-én, 9 órától a 8532. j. út teljes lezárásra kerül.


A 2019. augusztus 17-19. között megrendezésre kerülő Páneurópai Piknik idejére, augusztus 10-től egy hétre az útzár feloldásra kerül, azonban augusztus 21-én a területet újra az út építését végző kivitelező veszi birtokba. Az újbóli útzár várhatóan október hónapig fog tartani, ez nagyban függ a munkák előrehaladásától, és az időjárás alakulásától.


Terveik szerint októbertől a teljes útzárat félpályás korlátozás váltja majd fel, így a forgalom újra igénybe veheti a felújítandó útszakaszt.


A kivitelezés tervezett befejezése 2019. december 31.


 A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

beruházásában az Széles Út Kft. kivitelezésében európai uniós forrásból az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg. A kivitelezés nettó értéke: 735 433 500 Ft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!