Sopron és környéke

2019.06.18. 10:22

Biztonságosabb lesz a kereszteződés Sopronban a Besenyő és a Bánfalvi útnál

Jó lenne valamit kitalálni az illetékeseknek a Besenyő és a Bánfalvi út kereszteződésébe, mert heti szinten történnek balesetek - fogalmazták meg aggodalmukat a környéken lakók.

kisalfold.hu

Valóban veszélyes a csomópont, gyakoriak a karambolok. A Besenyő utcán közlekedőknek stoptáblájuk van, viszont a Bánfalvi út nagy forgalmú, sokszor elfogy a keresztutcában várakozók türelme, úgy gondolják, még átférnek két kocsi között, de nem. A belátással is problémák vannak, ha sok a parkoló autó. A balesetek többnyire az elsőbbség meg nem adása miatt következnek be.

Szerencsére nem jellemző a személyi sérüléses baleset ebben a kereszteződésben, de koccanásból valóban sok van

– mondta megkeresésünkre Mágel Ágost, az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke. – Felvettem a kapcsolatot a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályával és a közútkezelővel, melyhez a Bánfalvi út tartozik. Az a döntés született, hogy szaggatott vonallal körülhatárolt, sárga színű útburkolati jelet festenek fel a kereszteződés közepébe. A sraffozás messziről felhívja az autósok figyelmét a különösen veszélyes helyre – tette hozzá Mágel Ágost, aki egyben óvatosságra, türelemre és toleranciára intette a közlekedőket.

A Bánfalvi út nagy forgalmú, sokszor elfogy a keresztutcában várakozók türelme, ezért gyakoriak a koccanások. Fotó: Magasi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!