Sopron és környéke

2019.05.07. 12:29

Minden diák menjen színházba!

A Minden gyermek juthasson el színházba! című országos kormányzati kezdeményezés most induló kísérleti programjába meghívták a Soproni Petőfi Színházat.

Kisalföld napilap

A soproni teátrumban májusban A pokoli puncspancs és a Kövek című előadásokat négy tankerület (soproni, sárvári, győri, szombathelyi) 27 iskolájának 1721 diákja tekintheti meg ingyen, úgy, hogy az utaztatásukat is az intézmény biztosítja. Az alsósok május 8-án és 9-én tekintik meg a zenés mesejátékot, míg a felsősöknek május 29-én, 30-án és 31-én a Kövek című zenés tanjátékot játsszák el. 

 

Az alsósok május 8-án és 9-én A pokoli puncspancs című zenés mesejátékot tekinthetik meg.

Az alsósok május 8-án és 9-én A pokoli puncspancs című zenés mesejátékot tekinthetik meg.


Az Emmi és a Magyar Művészeti Akadémia dolgozta ki azt a programot, amely által a közoktatásban az 1–8. évfolyamon tanuló minden diák évenként egyszer ingyenes színházi, cirkuszi és komolyzenei koncertre, valamint táncelőadásra tud eljutni. Az idei programba a Soproni Petőfi Színház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Magyar Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a békéscsabai Jókai Színház kapott meghívást. Ez annak is köszönhető, hogy a soproni teátrum élen jár az országban a színházi nevelési programjának eredményeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!