Sopron és környéke

2018.12.08. 08:00

Soproni mesterfodrászé a legnagyobb magyar siker az Európa-kupán

Szabó István soproni mesterfodrász a Budapesten rendezett Európa-kupán harmadik helyezést ért el női avantgárd kategóriában. Mint az Európa-kupa legjobb magyar fodrásza, jogot nyert a 2019-es párizsi világbajnokságon való részvételre.

Gosztonyi Miklós

Budapesten a New York-palotában rendezték meg a Hungarian Open Europe Cup 2018 fodrászversenyt, amelyre tizenhat ország kétszázhúsz versenyzője nevezett. A magyarok közül a soproni Szabó István mesterfodrász érte el a legjobb helyezést: a nemzetközi zsűri bronzéremmel jutalmazta a női avantgárd kategóriában, amelyben hatvan fodrász mérte össze tehetségét és tudását. 


– A női avantgárd valójában nemcsak fodrászatról, hanem a teljes divatmegjelenés összhangjáról, a hajfestés, a vágás, a ruházat és a smink egységet alkotó izgalmas fantáziájáról szól – közölte a Kisalföld érdeklődésére Szabó István. – Ebből következik, hogy a versenyre való felkészülés nem csak a minden szempontból megfelelő, kellő kisugárzással rendelkező modell megkereséséből állt. Idén a tiszaföldvári Papp Lilire esett a választásom.

 

Szabó István mesterfodrász és modellje, Papp Lili minden tekintetben merész formákkal rukkolt elő a versenyen.

Szabó István mesterfodrász és modellje, Papp Lili minden tekintetben merész formákkal rukkolt elő a versenyen.


Az előkészülethez tartozott még, hogy egy olyan ruhát terveztem a számára, amely az idei divatszíneket, a sárgát, a narancsot, a vöröset idézte meg. Ehhez próbáltam meg igazodni hajban, vágásban, sminkben, ami a szakma mondhatni művészi része. A nemzetközi zsűri ugyanis szigorúan elvárja, hogy minél attraktívabb, ugyanakkor harmóniát sugalló formákkal rukkoljunk elő. A divatirányzatnak megfelelően aszimmetrikus, mélyhullámos frizurát kreáltam, s mivel póthajat is lehetett alkalmazni, éltünk a lehetőséggel.


A női avantgárd kategóriában hatvan fodrász mérte össze tehetségét és tudását. – Nagyon örülök, hogy újra a legjobbak között lehettem, s így jogot nyertem a 2019-es párizsi világbajnokságon való részvételre – tette hozzá Szabó István mesterfodrász, aki Pécsről huszonöt évvel ezelőtt költözött Sopronba. Eddigi pályafutása során számos hazai és nemzetközi versenyen ért el első, második és harmadik helyezést. Mostani Európa-kupa-bronzérme előtt idén októberben a Fodrász Világszövetség magyarországi versenyén a második legjobbnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!