Sopron és környéke

2018.12.20. 09:04

Műszerparkot fejlesztenek

Borossay György, a Vas-Villa' tanára az intézmény családi kerékpártúrájának bevételéből százezer forintot adományozott az Erzsébet-kórház gyermekosztályának.

Gosztonyi Miklós

Az egészséges életmód népszerűsítése és a karitatív szellem jellemzi Borossay Györgyöt, a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma tanárát. Lelkes szervezője az intézmény családi kerékpártúráinak, amelyek bevételéből rendszeresen juttat a soproni kórház gyermekosztályának.


– Amikor létrehoztam a Vas-Villa’ kerékpárkörét, s szervezett keretek között kezdtünk el bringatúrázni, a bevételből a szajki tavakhoz kerekeztünk a gyerekekkel. Azonban a főút forgalma olyannyira megnövekedett, hogy veszélyessé vált a nyolcvan diák számára a biciklis kirándulás. Ekkor vetődött fel bennem a gondolat, adományozzunk kerek összegeket a soproni kórház gyermekosztályának. 2000 óta ezt teszem, miképpen az idén is. Örülök, hogy ez idő során összességében már több mint kétmillió forintot juttathattam a gyermekosztálynak – vázolta az adományozás hátterét Borossay György.

Borossay György, Gedéné Hadarics Ilona és dr. Tóth Gergely az adományátadáson. Fotó: Magasi

A felajánlást dr. Tóth Gergely osztályvezető főorvos és Gedéné Hadarics Ilona vezetőápoló köszönte meg a gyermekosztály betegei és dolgozói nevében. Dr. Tóth Gergely érdeklődésünkre elmondta, az összeget a gyógyító eszközök megújítására fordítják, légzés- és szív- működést ellenőrző műszereket szereznek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!