Sopron és környéke

2018.08.17. 11:54

Csomagot kapnak az iskolakezdéshez Sopronban

Idén is támogatja Sopron és több település az iskolásokat, illetve családjaikat.

Nagy Márta

Sopron önkormányzata felmérte a leendő első, illetve második osztályos tanulók várható létszámát és felkérte a helyi általános iskolák vezetőit, hogy vizsgálják felül a számukra az új tanévre tervezett, az önkormányzat által biztosított iskolakezdő csomag tartalmát.


Az önkormányzat a kapott jelzéseket figyelembe véve megrendelte a csomagokat közel négymillió forint értékben, melyeket a tanévkezdés előtti napokban az iskolákban lehet majd átvenni – tudtuk meg a városházán. Az igényfelmérés alapján 1446 első és második osztályos tanuló kap füzetcsomagot.

 


Más települési önkormányzatok zömében középiskolásaikat, illetve egyetemistáikat segítik, kevés helyen engedi a büdzsé az összes gyerek anyagi támogatását. De erre is találtunk példát. Lövő ugyanis minden helyi általános iskolást támogat – persze ha a lövői intézménybe jár – ötezer forinttal.


Hegykő a család anyagi helyzetétől függően eddig tizenkétezer forinttal támogatta általános iskolásait, de tervezik ezt az összeget tizenötezerre emelni. Fertőszentmiklóson minden kis elsős kap egy, a város nevével díszített pólót, amit aztán – ahogy nőnek a gyerekek – kétévente újra cserél az önkormányzat. 

Az iskolásoknak már készülniük kell a szeptemberre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!