Sopron és környéke

2018.01.31. 12:37

Újratervezés három iskolában - Fertőd, Fertőszéplak és Sopronhorpács nyert csaknem 340 millió forintot

Három iskola jelentős fejlesztését jelentették be Sopronhorpácson: a fertődi, a fertőszéplaki és a sopronhorpácsi intézmények összesen csaknem 340 millió forintból újulhatnak meg.

kisalfold.hu

A Soproni Tankerületi Központ három iskolája nyert iskolafelújítási pályázatot. Ezt jelentették be hétfőn Marek János tankerületi igazgató, Talabér Jenő polgármester és [namelink name="Barcza Attila"] országgyűlési képviselőjelölt részvételével Sopronhorpácson.


A faluban két iskolaépületben tanítanak, az alsósokét már korábban korszerűsítették, a felsősöké viszont fennállása óta nem ért meg ekkora felújítást.

A sopronhorpácsi nyolcadikosok szeptemberben már nem jönnek vissza a megújult iskolába, mégis együtt örülnek a többiekkel annak, hogy megszépül az épület. Fotó: Magasi

– A padlótól a padlásig ér, azaz teljes körű lesz a felújítás, ami érinti a tantermeket, a folyosókat, a mellékhelyiségeket, a közösségi tereket, a sportudvart és a tornaszobát is. Lecserélik a tetőt, a nyílászárókat, teljes energetikai korszerűsítés valósul meg és még fejlesztőeszközöket is vásárolhatunk – mondta el a részletekről Varga Hajnalka iskolaigazgató. A volt szolgálati lakás átalakításával irodahelyiségekhez jutnak, nagyobb lesz a könyvtár, két tanterem összenyitásával pedig nyernek egy közösségi teret. A szülők és a tantestület is felkészült az építkezésre, amit a tankerület és az önkormányzat segítségével igyekeznek még idén be is fejezni.


Nemcsak Sopronhorpácson, más iskolákban is nyertek pályázati támogatást. A Fertődi Babos József Térségi Általános Iskolában ugyancsak 149 millió forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy felújítsák a tantermeket, folyosókat, nyílászárókat és padlóburkolatot cseréljenek. Korszerűsítik a világítást, felújítják a tornatermet és az udvart, nyelvi labort alakítanak ki és fejlesztik a kémiai előadót. A tetőszerkezet és a fűtési rendszer újulhat meg 39 millióból a Fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskolában, ahol jut majd szintén nyelvi laborra és sporteszközökre is.

A nyertes pályázatok sora ezzel sem ér véget, az új iskolafejlesztési programban a 81,2 milliárd forintból közel 400 település 527 intézménye részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!