Sopron és környéke

2017.12.07. 11:09

Két megye rendőrei akcióztak a 84-esen, mértek a traffipaxok - fotók, videó

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében akcióztak. A 84-es főút soproni szakaszán kissé emelkedett a sérüléses balesetek száma.

kisalfold.hu

A Vas és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság - a közlekedési balesetek megelőzése érdekében - prevenciós célú sebesség-ellenőrző akciót szervezett a 84-es számú főúton, szerdán.

A Soproni Rendőrkapitányság osztályvezetője a megjelent média képviselőit tájékoztatta, hogy a rendőrség a közlekedési balesetekkel kapcsolatban folyamatosan végzi értékelő- elemző tevékenységét, ennek kapcsán keresi azokat az útszakaszokat, amelyek relevánsak a személyi sérüléses balesetek vonatkozásában.

 


A baleseti helyzet elemzése azt mutatta, hogy a kiemelten kezelt baleset-megelőzési akcióknak több pozitív hatása is volt. Míg tavaly minden harmadik sérüléses balesetet gyorshajtó okozott, idén már csak minden hatodikat. Ebben az évben a gyorshajtás a harmadik a baleseti okok sorában. A számok elemzéséből kitűnik, hogy bár a sérüléses balesetek száma a rendőrkapitányság működési területén 18%-kal csökkent, a 84-es főút soproni szakaszán ez a mutató kissé emelkedett. Ennek egyik oka lehet az egyre nagyobb forgalom, a mind gyakoribb torlódás és az ezekből eredő türelmetlenség és figyelmetlenség.

Fotó: Magasi

Fotók: Magasi

A főúton a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályával végrehajtott közös ellenőrzés célja többek között az volt, hogy a rendőri jelenléttel is óvatosságra intsék a közlekedőket - olvasható a beszámoló a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik