Sopron és környéke

2015.11.13. 10:24

Szociális munka napja: nehéz feladat, de nélkülözhetetlen

Közel kétezer gondozott él a megyei szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság tíz intézményében. Az őket ellátó szakembereket ünnepelték a Nagylózsi Időskorúak Otthonában.

kisalfold.hu

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a szociális munka napját. A segítőket, a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóit köszöntötték tegnap országszerte, a megye központi ünnepségét pedig a Nagylózsi Időskorúak Otthonában tartották.


Szabóné Németh Mária igazgató köszöntőjében kiemelte, a szociális szférában dolgozók nyújtanak segítő kezet rászoruló embertársaiknak, fiataloknak, időseknek, fogyatékkal élőknek, pszichiátriai betegeknek.


„Emberekkel foglalkozni a legnehezebb, egyben a legfelemelőbb az életben. Saját érzelmeiket, értékeiket kell átadniuk a szociális területen dolgozóknak ahhoz, hogy más embereken segíteni tudjanak.  Nem könnyű hivatás, nemcsak sokoldalú szakértelmet kíván, de hatalmas áldozatvállalást is" – mondta az igazgató.


Kiemelték azokat, akiknek munkáját elismerésekkel díjazták: Nagy Istvánné, az időskorúak otthona csáfordjánosfai telephelyének szociális ápoló-gondozója  és Szabó Márta, a Bóbita Különleges Gyermekotthon csecsemő- és kisgyermekgondozója Szociális Munkáért Díj miniszteri elismerésben részesült. Kiválóan végzett munkájukért főigazgatói és igazgatói dicsérettel 29 munkatársat jutalmaztak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!