Sopron és környéke

2014.11.25. 09:19

Rossz volt a strandszezon

Csapadékos és hűvös volt az idei vakáció, ami többek között a Soproni Vízmű Zrt. strandbevételein is jól látszik.

Nagy Márta


Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés a soproni fürdők működtetési szerződésének módosítását. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 2014. évi fürdőtámogatás 100 millióról 120 millió forintra emelkedik.

– Az önkormányzattal kötött szerződésünk lehetővé teszi, hogy év közben, adatainknak megfelelően korrigáljuk a támogatás mértékét – tudtuk meg Rádonyi László vezérigazgatótól.

Többletterhet jelentett a társaságnak az is, hogy kiderült, a város támogatása nem képez áfát. Ez mint levonási hányadot rontó tényező mintegy tízmillió forintos többletráfordítással terheli a vízmű fürdőüzemeltetésének idei eredményét. Az elmúlt két év áfáját, kétszer 27 millió forintot a vízmű az önkormányzatnak visszautalta.

Rádonyi László azt is elmagyarázta, hogy a keresztfinanszírozás tilalma miatt a strandbevétel elmaradt millióit nem pótolhatják például az ivóví- zért beszedett díjakkal.

S hogy mennyire volt rossz a bevételek szempontjából az idei nyár? A vízműtől kapott adatok szerint 2008-ban például 204.256-an keresték fel a társaság strandjait, 2012-ben 242.324, tavaly pedig 241.423 vendégük volt. Idén szeptemberig csupán 148.541-en váltottak jegyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!