Nagycsaládosok babaünnepe

2022.06.20. 13:00

Fehérvárcsurgón találkoztak a sokgyerekesek – Nehezebb mindennapok, leírhatatlan szeretet

Több mint hatszáz újszülött jött világra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) berkein belül tavaly. E kisbabákat és családjaikat ünnepelték szombaton Fehérvárcsurgón. Győrtől Székesfehérvárig mindenhonnan érkeztek sokgyermekesek.

Munkatársunktól

A győri Fekete család, Tamara és Zoltán négy gyermekkel, Martinnal, Erikkel, Filippel és Damjánnal érkezett a találkozóra. Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Győr-Moson-Sopron megyéből négy település hat családja érkezett a köszöntőre, melyen zenei programok, sportjátékok, bábszínház és kézműves-foglalkozások is várták őket. Köztük volt például a győri Fekete család. Tamara és Zoltán négy gyermekkel, Martinnal, Erikkel, Filippel és Damjánnal látogatott ki:

– Damján tavaly május 9-én született, őt ünnepeljük itt. Mindig is nagycsaládot szerettünk volna – mondta az apuka, akihez csatlakozott az édesanya is.

– Három gyermek mindenféleképpen tervben volt, a negyedik pedig jött. Kicsit ugyan nehezek a mindennapok, de nagyon jó nagycsaládban élni. A szeretet, amit visszaadnak, leírhatatlan – tette hozzá Tamara.

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

– 2016-ban kezdtük el a babaköszöntő programot, és évről évre azt látjuk, hogy egyre népszerűbb, s egyre többen születnek az egyesület tagjainál – fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin elnök szombaton a Károlyi-kastély árnyas fái alatt.

Mint elmondta, tavaly több mint 600 újszülött jött a világra a NOE családjaiban. A rendezvény célja pedig nem más, mint hogy a tavaly született életeknek egy közös születésnapot tarthassanak, amikor már egy kicsit nagyobbak és közösségbe is vihetik őket.

– Az életet, az újszülötteket ünnepeljük, hiszen azt gondolom, hogy a házasság után ez a legnagyobb ünnep a családban. Idén több mint hatszázan jelentkeztek, ami azt jelenti, hogy körülbelül száz családot köszöntünk. Van, ahol nem is a harmadik, hanem a negyedik vagy ötödik gyermeket köszöntjük, és most már lesz olyan família is, amelynek 2016-ban már köszöntöttünk egy babáját, és most újra itt vannak velünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!