Képviselő testület

2022.05.26. 15:00

Beszámolók a mosonmagyaróvári ülésen

A város önkormányzatának képviselő-testülete a városháza I. emeleti dísztermében tartott ülést.

kisalfold.hu

Elsőként az alapítványok és a közalapítványok beszámolója és közhasznúsági jelentésének jóváhagyása került napirendre. A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények tavalyi munkájáról is szó volt, módosították a Mosonmagyaróvár Egyesített Bölcsődék Intézménye alapító okiratát.

Tárgyaltak az MTE-csoport kérelmeiről visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatás tárgyában, felülvizsgálták a Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet és a megyei rend­őr-főkapitányság között megkötött együttműködési megállapodást. Szó volt a Flesch Károly nonprofit kft. szakmai tevékenységéről – külön kiemelve a könyvtár működését – és tavalyi mérlegének jóváhagyásáról.

Az Aqua kft., a Movinnov kft., a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. és a Szociális Foglalkoztató közhasznú nonprofit kft. 2021-es mérlegének jóváhagyása is téma volt még. Tevékenységükről beszámoltak a felügyelőbizottságok, a polgármesteri hivatal, a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás, a nagytérségi hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás, a települési értéktár bizottság.

Módosították az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló, valamint az intézményi élelmezési térítési díjakról szóló rendeleteket. Településrendezési témák is terítékre kerültek. Az alapítványok támogatása mellett tárgyaltak díjak adományozásáról. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!